X hits on this document

PDF document

met Nieuwjaarsgroet en jubileumcadeau - page 11 / 44

155 views

0 shares

0 downloads

0 comments

11 / 44

10 t/m 13 maart 2015

Milaan

Mekka voor muziek en mode

Dinsdag 10 maart vliegen we met een rechtstreekse KLM-vlucht naar Milaan, waar we onze intrek nemen in het cen- traal gelegen en comfortabele vierster- renhotel Cavour, vlak bij La Scala. Hier kunt u ’s avonds een ballet zien van de Zwitserse choreograaf Heinz Spoerli op de Cellosuites van Johann Sebastian Bach.

Woensdag 11 maart krijgen we een uitgebreide stadsbezichtiging onder leiding van een plaatselijke gids. Brand- punt van het stadsleven is natuurlijk het Domplein met daarop de Dom, een van de grootste en mooiste kerkgebou- wen van Europa. We nemen ook een kijkje in het museum van het Teatro alla Scala. Het Milanese operahuis is in de- cember 2004 - na een dertig maanden durende en 62 miljoen euro kostende restauratie - weer geopend. De herope- ning werd in de Italiaanse media 'de ge- beurtenis van het jaar op muziekgebied in Europa' genoemd. La Scala, een ont- werp van de neoclassicistische architect Giuseppe Piermarini, werd in de zomer van 1778 geopend. De restauratie was om tal van redenen dringend nodig. In 1943 liep het dak van het gebouw zwa- re schade op door geallieerde bombar- dementen. ’s Avonds kunt u in dit the- ater Aida van Verdi zien, onder leiding van Zubin Mehta. In het Auditorium di Milano staat muziek van de Franse ba- rokcomponist Rebel op het programma bij ensemble La Barocca.

Basisreissom per persoon Eenpersoonstoeslag

Stel zelf uw muziekprogramma samen: 10/03 In den Winden im Nichts (ballet) 11/03 Aida (Verdi) 11/03 La Barocca 12/03 Lucio Silla (Mozart)

Lenn

Donderdag 12 maart krijgt u een rond- leiding in het belangrijkste museum van Milaan, de Pinacoteca di Brera. Dit museum is internationaal bekend om de kwaliteit van de kunstcollectie. De galerie is gevestigd in het 17e-eeuwse Palazzo di Brera. De collectie bestaat uit meer dan 400 werken van Milanese en Lombardijnse schilders uit de 14e tot aan de 20e eeuw. Een groot deel hiervan is bijeengebracht nadat Napo- leon in 1805 Milaan tot hoofdstad van het koninkrijk Italië had uitgeroepen. Kunstwerken uit heel Italië werden naar de Pinacoteca di Brera overge- bracht. Er zijn bekende meesterwerken te bewonderen als Mantegna’s Cristo Morto, Bellini's Pietà en Caravaggio's Cena in Emmaus. In La Scala staat van- avond Lucio Silla op het programma, een vroege opera van Mozart over de Romeinse keizer Lucio Silla die verliefd is op Giunia, de dochter van zijn grote vijand Caius Marius. Zij is op haar beurt echter verliefd op de verbannen sena- tor Cecilio. De Nederlandse sopraan Lenneke Ruiten zingt de rol van Giunia en Rolando Villazón neemt de rol van Lucio Silla op zich. Het geheel staat on- der leiding van Marc Minkowski.

Vrijdag 13 maart heeft u 's morgens uitgebreid tijd om te winkelen in de modestad Milaan. In de loop van de middag vliegen we rechtstreeks naar Nederland.

1.295,=

150,=

  • 147,=

  • 275,=

  • 28,=

  • 198,=

eke Ruiten

Rolando Villazón

  • Lenneke Ruiten en Rolando Villazón in Mozarts Lucio Silla

  • Voorstellingen in 's werelds beroemdste operahuis: La Scala

  • Bezoek aan Pinacoteca di Brera

Milaan

Teatro alla Scala

Dom van Milaan

Inbegrepen in basisreissom: KLM-lijnvluchten met belastingen en toeslagen, transfers en vervoer ter plaatse

  • 3 overnachtingen op basis van logies

en ontbijt in het 4-sterren Hotel Cavour in Milaan • 3 diners of lunches in goede restaurants • Excursieprogramma (incl. entrees) • Deskundige reisleiding door operaregisseur Gregor Lütje

Overige informatie: Opstapplaats: Schiphol • Exclusief toe- gangskaarten voorstellingen en concert, vervoer van en naar Schiphol, kosten ruim- bagage (zie pagina 40), overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard • Meer informatie op www.musico.nl

11

MUSICO Reizen

MUSICO Luxe

MUSICO Thema

MUSICO Basis

Document info
Document views155
Page views155
Page last viewedSun Jan 22 18:50:05 UTC 2017
Pages44
Paragraphs2072
Words26197

Comments