X hits on this document

PDF document

met Nieuwjaarsgroet en jubileumcadeau - page 12 / 44

161 views

0 shares

0 downloads

0 comments

12 / 44

MUSICO Reizen

MUSICO Luxe

MUSICO Thema

MUSICO Basis

11 t/m 14 maart 2015

Lille

Esprit culturel in Noord-Frankrijk

  • Atelier Lyrique de Tourcoing buigt zich over Mozart

  • Emmanuelle Haïm en Le concert d’Astrée brengen barokmuziek

  • Palais des Beaux-Arts

  • Louvre dépendence in Lense

Emmanuelle Haïm

Woensdag 11 maart reizen we via ver- schillende opstapplaatsen per touring- car naar Lille. ’s Middags krijgen we een korte kennismaking in Lille. Het is een stad waarvan het centrum sinds 1965, onder impuls van 'Les Amis des Vieilles Pierres', grotendeels werd gerestau- reerd. De meeste gevels waren verbor- gen onder dikke lagen pleisterwerk. Langzamerhand werden krottenwijken getransformeerd in zeer exclusieve straten, waar luxueuze winkels zich vestigden. De 'Lillois-stijl' is uniek in het gebruik van een mengeling van steen- soorten. In de Opéra de Lille brengt het barokensemble Le concert d’Astrée onder leiding van Emmanuelle Haïm vanavond La descente d’Orphée aux enfers, een kameropera die Charpen- tier in 1686 schreef voor Marie de Lor- raine, Duchesse de Guise. Hij baseerde zich hierbij op het oude verhaal uit de Metamorfosen van Ovidius: Afdalen in de onderwereld en durven vertrouwen op een ander, het blijven prikkelende thema’s.

Lille

Jean-Claude Malgoire

Donderdag 12 maart staat geheel in het teken van het belangrijkste kunst- centrum in het noorden van Frankrijk. In 2012 opende het Louvre een doch- tervestiging in Lense. Het museum – een ontwerp van het Japanse bureau Sanaa - heeft glazen wanden, waardoor de lichtinval immens is. In dit museum wordt een deel van de enorme collec- tie van het Louvre tentoongesteld in steeds wisselende tentoonstellingen.

Basisreissom per persoon Eenpersoonstoeslag

795,= 90,=

Stel zelf uw muziekprogramma samen: 11/03 La descente d’Orphée aux enfers (Charpentier) 13/03 Così fan tutte (Mozart)

34,= 45,=

12

Lille

Een belangrijk onderdeel van het mu- seum vormt de Galerie du Temps. Een tijdbalk van 3500 voor Christus tot ongeveer 1850 geeft aan wat er in de wereld is gebeurd. In de zaal kunst uit deze periode, niet perse alleen uit het westen en meer dan alleen schilderij- en. Het geheel is omlijst door een park, een staaltje landschapsarchitectuur dat geheel in overeenstemming is met het museum.

Vrijdag 13 maart krijgen we een rond- leiding in het Palais des Beaux-Arts in Lille. In dit imposante gebouw, dat in typisch 19e-eeuwse stijl is opgetrok- ken, zijn collecties van Europese schil- derijen ondergebracht, alsook een ka- binet met tekeningen en schetsen, een collectie antiquiteiten, een afdeling Middeleeuwen en Renaissance, kera- miekverzamelingen uit de 17e en 18e eeuw, 19e-eeuwse Franse beeldhouw- werken en reliëfplaten uit de 18e eeuw. ’s Avonds rijden we naar het nabijgele- gen Tourcoing waar Atelier Lyrique de Tourcoing, het belangrijke muziekcen- trum in Noord-Frankrijk, onder leiding van oprichter Jean-Claude Malgoire Mozarts Così fan tutte opvoert.

Zaterdag 14 maart vertrekken we in de loop van de ochtend naar Ne- derland. Onderweg bezoeken we de Sint-Baafskathedraal in Gent waar de wereldberoemde Aanbidding van Lam Gods van de gebroeders Van Eijck staat.

Inbegrepen in basisreissom: Reis per luxe touringcar naar Lille v.v. en vervoer ter plaatse • 3 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in het 4-sterren Novotel in Lille • 3 diners of lunches in goede restaurants • Excursieprogramma (incl. entrees) • Deskundige reisleiding door musicus Marlies Geurts

Overige informatie: Opstapplaatsen: Arnhem, Driebergen- Zeist, Utrecht en Breda • Exclusief toegangskaarten voorstelling en concert, vervoer van en naar de opstapplaatsen, overige maaltijden & uitgaven van per- soonlijke aard • Meer informatie op www. musico.nl

Document info
Document views161
Page views161
Page last viewedMon Jan 23 19:44:29 UTC 2017
Pages44
Paragraphs2072
Words26197

Comments