X hits on this document

PDF document

met Nieuwjaarsgroet en jubileumcadeau - page 16 / 44

114 views

0 shares

0 downloads

0 comments

16 / 44

MUSICO Reizen

MUSICO Luxe

MUSICO Thema

MUSICO Basis

2 t/m 7 april 2015

Aix-en-Provence

Festival de Pâques

  • Paasfestival in Zuid-Frankrijk

  • Matthäus Passion op Goede Vrijdag

  • Mahlers Aufstehung op Tweede Paasdag

  • Bezoek aan Arles en Marseille

Donderdag 2 april vliegen we recht- streeks naar Marseille, vanwaar we per touringcar naar ons hotel in Aix-en-Pro- vence reizen.

Vrijdag 3 april bekijken we onder lei- ding van een lokale gids in Aix-en-Pro- vence. We beginnen onze wandeling in het atelier van Paul Cézanne. Het hart van de binnenstad wordt gevormd door de Cours Mirabeau - een brede laan, geflankeerd door machtige platanen. Uiteraard bezoeken we ook de be- roemde Cathédrale du Saint-Sauveur. ’s Avonds voert het Gabrieli Consort on- der leiding van Paul McCreesh de Mat- thäus Passion van Bach uit.

Renaud Capuçon

Tuin van ziekenhuis in Arles (Van Gogh)

Zaterdag 4 april bezoeken we het Mu- sée Granet, vernoemd naar de Franse schilder François Granet (1775-1849). Het museum bezit een prachtige col- lectie schilderijen die vele eeuwen om- vat, maar uiteraard is er ook ruimte in- gebouwd voor de grootste kunstenaar die de stad heeft voortgebracht: Paul Cézanne. ’s Avonds is violist Renaud Ca- puçon solist bij het Orchestre National du Capitole de Toulouse in een nieuw werk van Wolfgang Rihm dat speciaal voor het Festival de Pâques is geschre- ven. Op het programma staan verder Mendelssohn (Ouverture Die Hebriden) en Tschaikovsky (Vierde Symfonie).

Aix-en- Provence

Zondag 5 april bezichtigen we het Fon- dation Vasarely tegenover de Mont Sainte-Victoire, in het land van Cézan-

Basisreissom per persoon Eenpersoonstoeslag

1.395,=

200,=

Stel zelf uw muziekprogramma samen: 03/04 Matthäus Passion (Bach) 04/04 Renaud Capuçon 05/04 Maxim Vengerov & Itamar Golan 06/04 Gustav Mahler Jugendorchester

  • 69,=

  • 69,=

  • 69,=

  • 44,=

16

St-Victoire (Cézanne)

ne en het hart van de Provence. Het op Bauhaus geïnspireerde gebouw uit 1976 is een kunstwerk op zich waarin de geometisch abstracte kunst van Victor Vasarely volledig tot zijn recht komt. In Aix-en-Provence spelen vio- list Maxim Vengerov en pianist Itamar Golan tijdens hun recital de droevige Eerste Vioolsonate van Prokofjev met het troostvolle langzame deel. Het pro- gramma bevat verder werken van Elgar, Prokofjev, Brahms, Paganini en Saint- Saëns.

Maandag 6 april bezoeken we de al in 46 voor Christus door de Romeinen gebouwde stad Arles. We brengen een bezoek aan zowel het Théâtre Antique als de Romeinse Arena. In het centrum vormt de Espace Van Gogh een van de weinige te bezoeken overblijfselen van Vincent van Goghs verblijf in Arles. U kunt deze reis afsluiten met een uit- voering van de Tweede Symfonie van Mahler, bijgenaamd Auferstehung door het Gustav Mahler Jugendorchester on- der leiding van Jonathan Nott.

Dinsdag 7 april rijden we naar Mar- seille, waar in 2013 het veelbesproken het MuCEM, Musée des Civilisations de l'Europe et de la Méditerranée is ge- opend. Met dit indrukwekkende com- plex van de Franse architect Rudy Ric- ciotti vierde de Marseille dat ze in 2013 Europese Culturele Hoofdstad was. In de loop van de dag vliegen we vanaf Marseille terug naar Nederland.

Inbegrepen in basisreissom: KLM-lijnvluchten met belastingen en toeslagen • Transfers en vervoer ter plaatse

  • 5 overnachtingen op basis van logies en

ontbijt in het 4-sterrenhotel Aquabella in Aix-en-Provence • 5 diners of lunches in goede restaurants • Excursieprogramma (incl. entrees) • Deskundige reisleiding van musicoloog Michel Khalifa

Overige informatie: Opstapplaats: Schiphol • Exclusief toegangs- kaarten concerten, vervoer van en naar Schiphol, kosten ruimbagage (zie pagina 40), overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard • Meer infor- matie op www.musico.nl

Document info
Document views114
Page views114
Page last viewedThu Dec 08 21:28:42 UTC 2016
Pages44
Paragraphs2072
Words26197

Comments