X hits on this document

PDF document

met Nieuwjaarsgroet en jubileumcadeau - page 24 / 44

143 views

0 shares

0 downloads

0 comments

24 / 44

MUSICO Reizen

MUSICO Luxe

MUSICO Thema

MUSICO Basis

12 t/m 18 mei 2015

Dessau

Der Ring des Nibelungen

  • Integrale opvoering Der Ring des Nibelungen

  • Bauhaus Dessau

  • Wittenberg: Luther & Cranach

  • Muzikale leiding in handen van Nederlandse dirigent Antony Hermus

Richard Wagner

Wörlitz

Wittenberg

Basisreissom per persoon Eenpersoonstoeslag

Stel zelf uw muziekprogramma samen: 13/05 Das Rheingold (Wagner) 14/05 Die Walküre (Wagner) 15/05 Siegfried (Wagner) 17/05 Götterdämmerung (Wagner)

24

Dinsdag 12 mei reizen we naar Witten- berg, waar u verblijft in het viersterren- hotel Stadtpalais.

Woensdag 13 mei maken we ken- nis met Lutherstad Wittenberg waar Luther in 1517 zijn 95 stellingen tegen de aflaathandel aan de poorten van de Schlosskirche spijkerde. Wittenberg is ook de stad van Cranach, de schil- der van het beroemde altaarstuk in de Stadskirche St. Marien. ’s Avonds wordt in het Anhaltische Theater Dessau de ‘Vorabend zu dem Bühnenfestspiel Der Ring des Nibelungen’, Das Rheingold, opgevoerd. Der Ring des Nibelungen bestaat uit vier muziekdramatische werken die ieder een gehele avond in beslag nemen. Wagner stond erop dat een gehele cyclus van het werk binnen een week te bezoeken moest zijn.

Donderdag 14 mei staan Wörlitz en omgeving op het programma. Het park en kasteel in dit stadje vormen het artistieke hoogtepunt van het unieke landschap dat Leopold III en architect Friedrich Wilhelm von Erdmannsdorff in de tweede helft van de 18e eeuw schiepen. Voor hun tijdgenoten was het een sensatie, het landschapspark in En- gelse stijl en het landhuis met zijn har- monische proporties. Geen enkel hek scheidde park en stad, iedereen had vrij toegang en zelfs het kasteel stond van meet af aan open voor publiek. Aan het begin van de avond wordt de ‘Er- ster Tag aus dem Bühnenfestspiel Der

1.155,=

90,=

  • 57,=

  • 57,=

  • 57,=

  • 57,=

Altaarbeeld (Lucas Cranach sr)

Ring des Nibelungen’ opgevoerd, Die Walküre.

Vrijdag 15 mei brengen we een bezoek aan het naburige plaatsje Oranien- baum, dat zijn naam dankt aan de Ne- derlandse prinses Henriëtte Catherina van Oranje-Nassau die in 1659 met Jo- han Georg II van Anhalt-Dessau trouw- de. Henriëtte nam een grote kunstcol- lectie mee naar Dessau, die ze uit kon breiden met de nalatenschap van haar moeder Amalia van Solms. Zo ontstond de ‘Oranje-erfenis’ die we op deze dag zullen bekijken. In Dessau wordt het derde deel, de ‘Zweiter Tag’, van de Ring opgevoerd, de opera Siegfried.

Zaterdag 16 mei bezoeken we Dessau. In Dessau staat het Bauhaus, Duitslands meest beroemde kunst- en designinsti- tuut ten tijde van het klassieke moder- nisme dat wereldwijd de architectuur en design van de 20e eeuw heeft beïn- vloed. Behalve het Bauhaus bezichtigen we ook de zogenaamde Meisterhäuser, waarin beroemde kunstenaars als Was- sily Kandinsky en Paul Klee die als do- cent aan Bauhaus verbonden waren, werkten en woonden.

Zondag 17 mei voert het Anhaltische Theater Dessau in de loop van de mid- dag Götterdämmerung op, het laatste deel van de Ring.

Maandag 18 mei reizen we terug naar Nederland.

Inbegrepen in basisreissom: Reis per luxe touringcar naar Wittenberg v.v. en vervoer ter plaatse • 6 overnach- tingen op basis van logies en ontbijt in het 4-sterrenhotel Stadtpalais Wittenberg • 6 diners of lunches in goede restaurants

  • Excursieprogramma (incl. entrees) •

Deskundige reisleiding MUSICO-eigenaar Remco Roovers

Overige informatie: Opstapplaatsen: Den Haag, Utrecht, Driebergen-Zeist, Arnhem en Hengelo • Exclusief toegangskaarten voorstellingen, vervoer van en naar de opstapplaat- sen, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard • Meer informatie op www.musico.nl

Document info
Document views143
Page views143
Page last viewedFri Jan 20 18:38:58 UTC 2017
Pages44
Paragraphs2072
Words26197

Comments