X hits on this document

PDF document

met Nieuwjaarsgroet en jubileumcadeau - page 30 / 44

134 views

0 shares

0 downloads

0 comments

30 / 44

MUSICO Reizen

MUSICO Luxe

MUSICO Thema

MUSICO Basis

2 t/m 6 juli 2015

Parijs

Vocale top in Versailles & Parijs

  • Operagala met Anna Netrebko

  • Angela Georghiu als Adriana Lecouvreur

  • Soile Isokoski en Christoph Prégardien met Brahms’ Liebeslieder-Walzer

Donderdag 2 juli reizen we per Thalys naar Parijs, een traject dat vanaf Am- sterdam nog geen 3,5 uur in beslag neemt! Ter herdenking van het 300e sterfjaar van Lodewijk XIV zal vanavond in de Chapelle Royale in Versailles een vierkorige mis van Marc-Antoine Char- pentier worden uitgevoerd door Les Pages, les Chantres et les Symphonistes du Centre de musique baroque de Ver- sailles en het Maîtrise (kinderkoor) de Radio France.

Angela Gheorghiu

Vrijdag 3 juli maken we onder leiding van een Nederlandstalige gids een uitgebreide stadsrondrit. In de Opéra Bastille wordt de opera Adriana Lecou- vreur van Francesco Cilèa opgevoerd in een regie van David McVicar, met on- der meer Marcelo Álvarez als Maurizio en Angela Gheorghiu in de titelrol. Deze veristische opera is gebaseerd op het leven van Adrienne Lecouvreur (1692- 1730), een gevierde Franse actrice die door Voltaire zeer werd bewonderd.

La chapelle royale (detail plafond)

Michael Prégardien

Zaterdag 4 juli krijgen we een rond- leiding in Palais Garnier. In 1862 werd met dit operagebouw begonnen maar het duurde tot 1875 voordat het bouw- werk voltooid was. De lange bouwtijd was deels te wijten aan een onder- gronds meer dat ontdekt werd tijdens de constructie. Het kleine meer bestaat nog steeds onder het operagebouw, het speelde bovendien als schuilplaats een grote rol in het bekende meester- werk Le Fantôme de l’Opéra van Paul Leroux. In Versailles zijn de solisten van het operagala van het Orchestre Natio-

Basisreissom per persoon Eenpersoonstoeslag

1.195,=

160,=

Stel zelf uw muziekprogramma samen: 02/07 Louis XIV 03/07 Adriana Lecouvreur (Cilèa) 04/07 Operagala met o.a. Anna Netrebko 05/07 Liebeslieder-Walzer (Brahms)

  • 59,=

  • 197,=

  • 129,=

  • 25,=

30

Anna Netrebko

nal d’Île-de-France onder meer Anna Netrebko (sopraan) en Ildar Abdra- zakov (bas). Het gala vindt plaats in de Orangerie. Het is een van de grootste orangerieën ter wereld met zeer vele en bijzondere kuipplanten. In de zomer worden circa 1200 palmen, granaatbo- men en sinaasappelbomen in de Oran- gerie neergezet.

Zondag 5 juli brengen we een bezoek aan het Musée de la Vie Romantique, het voormalig woonhuis en atelier van de Nederlandse Schilder Ary Scheffer (1795-1858) in Montmartre. Scheffer was een belangrijk kunstenaar in zijn tijd, met connecties met koning Louis- Philippe en zijn familie. En bovendien organiseerde hij jarenlang een salon op vrijdagavond waar Delacroix, Ingres, Listzt, Chopin en Rossini tot de vaste gasten gerekend mochten worden, evenals zijn leerling George Sand. De collectie omvat werken van de schilder en zijn leerlingen en documenten over George Sand. In het Amphithéatre van de Opéra Bastille voeren onder meer Soile Isokoski (sopraan) en Christoph Prégardien (tenor) de Liebeslieder-Wal- zer van Brahms uit.

Maandag 6 juli reizen we in de loop van de dag terug naar Nederland.

Bij slecht weer zal de datum van het gala met Anna Netrebko verplaatst worden naar 5 juli; indien u voor die dag de Liebeslieder-Walzer hebt ge- boekt, ontvangt u van MUSICO Reizen het geld voor dit Brahms-concert te- rug.

Inbegrepen in basisreissom: Reis per Thalys (1e klasse) naar Parijs v.v. • Transfers en vervoer ter plaatse • 4 over- nachtingen op basis van logies en ontbijt in het 4-sterren Timhotel Opéra Blanche Fontaine in Parijs • 4 diners of lunches in goede restaurants • Excursieprogramma (incl. entrees) • Deskundige reisleiding door musicologe Susan Dorrenboom

Overige informatie: Opstapplaatsen: Amsterdam CS, Schiphol en Rotterdam CS • Exclusief toegangs- kaarten voorstellingen en concerten, vervoer van en naar de opstapplaatsen, overige maaltijden, consumpties & uit- gaven van persoonlijke aard • Het is ook mogelijk 2e klasse te reizen; informeer naar de mogelijkheden en korting • Meer informatie op www.musico.nl

Document info
Document views134
Page views134
Page last viewedWed Jan 18 06:00:23 UTC 2017
Pages44
Paragraphs2072
Words26197

Comments