X hits on this document

PDF document

met Nieuwjaarsgroet en jubileumcadeau - page 32 / 44

147 views

0 shares

0 downloads

0 comments

32 / 44

MUSICO Reizen

MUSICO Luxe

MUSICO Thema

MUSICO Basis

9 t/m 12 juli 2015

Orange

Chorégies d’Orange

  • Festival in magnifiek Romeins Theater

  • Martha Argerich en Nicholas Angelich in Poulencs Concert voor twee piano’s

  • Jonas Kaufmann in Carmen

Donderdag 9 juli vliegen we recht- streeks naar Marseille, vanwaar we per touringcar naar ons hotel in Orange rei- zen. Hier vindt zomers het oudste festi- val van Frankrijk plaats, het Chorégies d’Orange. In het Antieke Theater wor- den sinds 1869 opera’s en concerten gegeven.

Jonas Kaufmann

Vrijdag 10 juli maken we een stads- wandeling onder leiding van een plaat- selijke gids door Orange. Orange, ook wel ‘Prinsenstad’ genoemd vanwege de connectie met het koningshuis, telt maar liefst twee monumenten die tot het Werelderfgoed van UNESCO beho- ren: de monumentale triomfboog met drie poorten die gold als het symbool van de roem van het Romeinse impe- rialisme, en het antieke Romeinse the- ater. Dit is het best bewaarde theater van Europa. Dankzij de aanwezigheid van een 38 meter hoge theatermuur is de akoestiek hier uitstekend. ’s Avonds vertolken Martha Argerich en Nicho- las Angelich in dit antieke theater het Pianoconcert voor twee piano’s van Poulenc onder begeleiding van het Orchestre Philharmonique de Radio France.

Orange

Zaterdag 11 juli bezoeken we Avig- non, de stad van het liedje ‘Sur le pont d’Avignon’. Een belangrijk jaartal in de geschiedenis van Avignon is 1309, als de Franse koning Filips IV paus Clemens V ervan weet te overtuigen dat het ver- standiger om zich in Avignon te gaan

Basisreissom per persoon Eenpersoonstoeslag

1.175,=

100,=

Stel zelf uw muziekprogramma samen: 10/07 Martha Argerich & Nicholas Angelich 11/07 Carmen (Bizet)

  • 65,=

  • 177,=

32

Antieke Theater Orange

vestigen, vanwege de verwarde toe- stand in Rome. Door deze stap werden de pausen tot 1377 geheel afhankelijk van de Franse koning. In 1348 kochten de pausen de heerschappij over de stad. Tot aan de Franse annexatie onder leiding van Napoleon in1791 is Avignon een pauselijke staat gebleven. Het cen- trum – dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat – wordt voor een groot deel bepaald door het machtige Palais des Papes dat met zijn twaalf torens, twee kapellen en twee binnenplaatsen het grootste gotische bouwwerk uit de middeleeuwen is. ’s Avonds wordt te- gen de indrukwekkende achtergrond van het Antieke Theater de opera Car- men van Bizet opgevoerd met onder meer Jonas Kaufmann als Don José.

Zondag 12 juli rijden we naar Marseille, waar in 2013 in het kader van de Cul- turele Hoofdstad het veelbesproken het MuCEM, Musée des Civilisations de l'Europe et de la Méditerranée is geopend. Met dit indrukwekkende complex van de Franse architect Rudy Ricciotti vierde de Zuid-Franse haven- stad dat ze in 2013 Europese Culturele Hoofdstad was. In de loop van de dag vliegen we vanaf Marseille terug naar Nederland.

Inbegrepen in basisreissom: KLM-lijnvluchten met belastingen en toeslagen • Transfers en vervoer ter plaatse

  • 3 overnachtingen op basis van logies en

ontbijt in een 4-sterrenhotel in Orange • 3 diners of lunches in goede restaurants

  • Excursieprogramma (incl. entrees) •

Deskundige reisleiding

Overige informatie: Opstapplaats: Schiphol • Exclusief toe- gangskaarten concert en voorstelling, ver- voer van en naar Schiphol, kosten ruime- bagage (zie pagina 40), overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard • Meer informatie op www.musico.nl

Document info
Document views147
Page views147
Page last viewedSat Jan 21 00:45:59 UTC 2017
Pages44
Paragraphs2072
Words26197

Comments