X hits on this document

PDF document

met Nieuwjaarsgroet en jubileumcadeau - page 33 / 44

158 views

0 shares

0 downloads

0 comments

33 / 44

23 t/m 26 juli 2014

Verona

Opera in Romeinse Arena

Donderdag 23 juli vliegen we recht- streeks naar Verona. Deze avond kunt u in de Arena al een voorstelling bijwo- nen: Nabucco van Verdi. Het beroemde slavenkoor 'Va, pensiero, sull'ali dorate' uit deze opera werd door het Italiaanse publiek opgevat als symbolisch voor de positie van de Italianen onder de Oostenrijkse overheersing. De Arena van Verona is een van de best bewaard gebleven amfitheaters ter wereld. De sfeer in de Arena is uniek. Ruim vóór de voorstelling ontsteken duizenden men- sen een kaarsje in de zwoele Italiaanse avondlucht.

Vrijdag 24 juli maken we met een plaatselijke gids een uitgebreide stadswandeling door het centrum van Verona. In de eerste eeuw voor Chris- tus was Verona al een Romeinse stad. Dat blijkt nu nog uit bijvoorbeeld het amfitheater, het theater en de Porta dei Borsari. In de 12e, 13e en 14e eeuw werd Verona bestuurd door de Sca- liger familie. Hierna maakte de stad onderdeel uit van het rijk Venetië, tot- dat het ging behoren tot de Italiaanse eenheidsstaat. Shakespeare heeft de Welfisch - Ghibellijnse partijtwisten vereeuwigd in zijn Romeo and Juliet. ’s Avonds vindt in de Arena het Serata di Gala, een opergala, plaats.

Zaterdag 25 juli krijgen we een rond- leiding in de basilica di San Zeno. San Zeno, een heilige uit de 4e eeuw, is de beschermheilige van de stad Verona.

De basiliek van San Zeno is zeer bijzon- der, omdat deze nog de oorspronkelijke deuren heeft. Verder bevat deze basi- liek fresco's uit de 13e en 14e eeuw. Het altaarstuk is van Andrea Mantegna. Het werk kwam in 1460 gereed en is een van de belangrijkste van de toen nog jonge Mantegna, die beïnvloed was door Donatello. Speciaal voor dit altaarstuk werd in de kerk een extra raam aangebracht, waardoor ook in het echt het licht van rechts op de panelen valt. ’s Avonds kunt u deze reis muzikaal afsluiten met een opvoering van Aida van Verdi, de opera die sinds het ont- staan van het festival in 1913 elk jaar opgevoerd wordt.

Zondag 26 juli bezoeken we ’s ochtends het AMO, Arena Museopera. Het mu- seum is ondergebracht in Palazzo Forti. Aan de hand van nooit eerder tentoon- gestelde voorwerpen en muziekmate- riaal krijgt u een overzicht van de Ita- liaanse opera. Muziekboeken, brieven, notities van grote componisten als Bellini, Rossini, Donizett ,i Verdi en Puc- cini, maar ook originele kostuums, te- keningen, schilderingen en foto's zijn te bewonderen. Een groot deel van deze historische materialen komt uit het ar- chief van de uitgever Ricordi en uit het archief van de Arena van Verona. In de loop van de middag reizen we per rechtstreekse vlucht vanaf Verona te- rug naar Nederland.

Basisreissom per persoon Eenpersoonstoeslag

1.125,=

180,=

Stel zelf uw muziekprog 23/07 Nabucco (Verdi) 24/07 Serata di Gala 25/07 Aida (Verdi)

ramma samen:

 • 28,=* / 93,=** / 178,=***

 • 28,=* / 113,=** / 208,=***

 • 30,=* / 103,=** / 192,=***

 • *

  ongenummerde plaatsen op de trappen (gradinata di settore D/E)

** genummerde plaatsen op de trappen (poltroncina centrale di gradinata) *** genummerde plaatsen voor het podium (poltronissime Gold)

Arena van Verona

 • Voorstellingen in de Arena van Verona

 • Overweldigende Aida, dé Arena-opera

 • Stad van Romeo en Julia

 • Kaarslichtjes in de Arena

San Zeno

Aida

Verona

Inbegrepen in basisreissom: Transavia-vluchten met belastingen en toeslagen, transfers en vervoer ter plaatse

 • 3 overnachtingen op basis van logies en

ontbijt in het 4-sterren San Marco Hotel in Verona • 3 diners of lunches in goede restaurants • Excursieprogramma (incl. entrees) • Deskundige reisleiding

Overige informatie: Opstapplaats: Schiphol • Exclusief toegangs- kaarten voorstellingen, vervoer van en naar Schiphol, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard • Meer informatie op www.musico.nl

33

MUSICO Reizen

MUSICO Luxe

MUSICO Thema

MUSICO Basis

Document info
Document views158
Page views158
Page last viewedMon Jan 23 14:54:17 UTC 2017
Pages44
Paragraphs2072
Words26197

Comments