X hits on this document

PDF document

met Nieuwjaarsgroet en jubileumcadeau - page 35 / 44

152 views

0 shares

0 downloads

0 comments

35 / 44

28 juli t/m 3 augustus 2015

Three Choirs Festival

Engels korenfestival in Hereford

Dinsdag 28 juli reizen we vanaf de di- verse opstapplaatsen in Nederland via Calais naar Zuid-Engeland.

Woensdag 29 juli rijden we door de Cotswolds naar Cheltenham. In deze elegante stad met veel huizen in de Regency-stijl bezoeken we het geboor- tehuis van de componist Gustav Holst. ’s Avonds kunt u in het kader van het Three Choirs Festival in Hereford de Missa Solemnis van Beethoven horen. Vier jaar lang werkte Beethoven aan deze mis. Aan geen enkel ander werk zou Beethoven zo lang werken. Beet- hoven behandelde de liturgische tekst als een betekenisvol libretto, en niet als louter vocaal materiaal. Hierdoor wist Beethoven alle pathetiek te vermijden en brengt hij met deze mis een bood- schap. Dat blijkt al meteen in het Kyrie waarin de massiviteit van het koor en orkest op het woordje ‘Heer’ wordt uit- gespeeld tegenover de eenzame stem van één enkeling die bidt om bescher- ming.

de Mappa mundi, een wereldkaart uit de 13e eeuw die Jeruzalem als centrum van de wereld toont. ’s Avonds voert het National Youth Orchestra of Wales onder meer de Zesde Symfonie van Mahler uit.

Vrijdag 31 juli brengen we een bezoek aan Stratford upon Avon, de geboor- teplaats van William Shakespeare. De straten en gebouwen van Stratford, gelegen aan de schilderachtige rivier de Avon, ademen louter geschiedenis. Het centrum is sinds de tijd van Shake- speare eigenlijk nauwelijks veranderd en zelfs de straatnamen zijn hetzelfde gebleven. In Hereford voert het Three Choirs Festival Choir vanavond het Re- quiem van Verdi uit.

Zaterdag 1 augustus geeft de Britse mezzosopraan Sarah Connoly ’s mid- dags een liedrecital. Na het concert rij- den wij door naar de Oxford, waar we overnachten.

Donderdag 30 juli krijgen we een rond- leiding door Hereford, een prachtige stad rondom een eeuwenoude kathe- draal. Al eeuwen lang zoeken de koren van de kathedralen van Worcester, He- reford en Gloucester elkaar jaarlijks op voor hun ‘Music Meetings’. De plaats van samenkomst dit jaar - de 300e keer! - is de kathedraal Hereford die da- teert van 1079. Een van de bijzondere bezittingen van deze imposante kerk is

Zondag 2 augustus krijgen we een uit- gebreide rondleiding door de universi- teitsstad Oxford. Deze middeleeuwse stad is gelegen tussen de rivieren de Theems en de Cherwell en wordt ge- domineerd door de 39 colleges van de universiteit van Oxford. 's Avonds varen we per nachtboot vanaf Harwich naar Hoek van Holland, waar we op maan- dag 3 augustus arriveren.

Basisreissom per persoon Eenpersoonstoeslag

1.395,=

240=

Stel zelf uw muziekprogramma samen: 29/07 Missa Solemnis (Beethoven) 30/07 Mahler VI 28/07 Requiem (Verdi) 29/07 Sarah Connoly

  • 57,=

  • 57,=

  • 57,=

  • 44,=

Sarah Connolly

  • Cotswolds ‘the Heart of England’

  • Eeuwenoud korenfestival in machtige kathedraal

  • Stratford upon Avon (Shakespeare)

  • Bezoek aan Oxford

Mappa mundi (detail met Engeland)

Oxford college

Hereford

Inbegrepen in basisreissom: Reis per luxe touringcar naar Hereford v.v. en vervoer ter plaatse • 1 overnach- ting op basis van logies en ontbijt in een 4-sterrenhotel in Zuid-Engeland, 4 over- nachtingen op basis van logies en ontbijt in het 4-sterren The Abbey Hotel in Great Malvern, 1 overnachting op basis van logies en ontbijt in een 4-sterrenhotel in Oxford en 1 overnachting in een standaard bin- nenhut (diverse categorieën beschikbaar)

  • 6 diners of lunches in goede restaurants

  • Excursieprogramma (incl. entrees) •

Deskundige reisleiding door musicoloog Michel Khalifa Overige informatie: Opstapplaatsen: heenreis: Arnhem, Driebergen-Zeist, Utrecht en Breda; terug- reis: Rotterdam, Utrecht, Driebergen-Zeist en Arnhem • Exclusief toegangskaarten concerten, vervoer van en naar de opstap- plaatsen, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard

MUSICO Reizen

MUSICO Luxe

MUSICO Thema

MUSICO Basis

Document info
Document views152
Page views152
Page last viewedSun Jan 22 14:59:20 UTC 2017
Pages44
Paragraphs2072
Words26197

Comments