X hits on this document

PDF document

met Nieuwjaarsgroet en jubileumcadeau - page 37 / 44

132 views

0 shares

0 downloads

0 comments

37 / 44

Eendaagse operareizen

Onze eendaagse operareizen vormen een ideaal dagje uit. U reist per luxe touringcar vanaf verschillende opstapplaatsen naar het betreffende operatheater voor een matineevoorstelling. In de bus ontvangt u – naast een kopje koffie en iets lekkers – een schriftelijke toelichting en geeft de reisleider een mondelinge toelichting op de te bezoeken opera. Na afloop van de voorstelling rijden we onder het genot van een drankje terug naar de diverse opstapplaatsen en wordt de voorstelling nabesproken.

zondag 22 februari 2015, Opernhaus Düsseldorf

L’elisir d’amore (Donizetti)

Met een Duitse primadonna, een stotterende tenor, een buffo met een geitenstem en een Franse bas die niet deugde had Donizetti het zwaar tijdens de première in 1832 van zijn L’elisir d’amore. Desondanks was de opera een groot succes en kent sindsdien een onafgebroken opvoeringstraditie. De Oper am Rhein komt met een nieuwe enscenering - met Annett Fritsch als Adina - van regisseur Joan Anton Rechni, die vooral bekend is om zijn humoristische bewerkingen.

Anett Fritsch

zondag 15 maart 2015, Aalto-Musiktheater Essen

Cinderella (Prokofjev)

De Belgische choreograaf Stijn Celis gaf in 2003 een eeuwenoud verhaal nieuw elan met zijn versie van Prokofjevs Cinderella. Hij haalt Assepoester uit de sprook- jessferen en laat een meisje zien dat zich tegen de stroom in ontpopt tot een jonge vrouw aan wie – gelukkig – de liefde niet voorbij gaat. Geheel in de lijn van Prokof- jevs meesterlijke muziek laat Celis bij dit uitgangspunt de rollen van de komische

  • o zo domme – stiefzusters intact.

Cinderella

zondag 19 april 2015, Aalto-Musiktheater Essen

Die schweigsame Frau (Strauss)

Sir Morosus denkt in zijn ultieme verlangen te voorzien door te huwen met een vrouw die niet praat. Natuurlijk blijkt de realiteit anders te zijn na de huwelijks- voltrekking, heel anders. 'Das beste Libretto für eine opéra comique seit Figaro' noemde Richard Strauss het libretto van Stefan Zweig. Hij schreef een vrolijke ope- ra waarin hij onbekommerd niet alleen zichzelf citeerde maar ook Rossini en vele anderen. De Nederlandse bariton Martijn Cornet zingt de rol van Der Barbier.

Martijn Cornet

maandag 25 mei 2015, Aalto-Musiktheater Essen (Tweede Pinksterdag)

Nabucco (Verdi)

Eigenlijk wilde Verdi geen opera meer schrijven na het echec in 1840 met Un gi- orno di regno. Hij wierp daarom slechts een vluchtige blik op een nieuw libretto maar de tekst ‘Va pensiero sull’ali dorate’ (‘Vlieg gedachten, op gouden vleugels’) liet Verdi niet meer los: Nabucco ontstond. Buiten Nabucco zou ‘Va pensiero’ een grote rol gaan spelen in de vrijheidsdrang van de Italianen. Binnen Nabucco vor- men de woorden van het Slavenkoor een spannende confrontatie tussen dictatuur, zelfverheerlijking en machtswellust in een oudtestamentische setting.

Nabucco

zondag 21 juni 2015, Aalto-Musiktheater Essen

Rusalka (Dvořák)

Rusalka is in Tsjechië nog steeds de meest geliefde opera van Dvořák. Dat zal vooral door de melodische inventiviteit van Dvořák komen, in combinatie met de mar- kante ritmes en de melancholieke ondertoon. Over die melodische rijkdom merkte Brahms ooit op: ‘Die kerel heeft meer ideeën in zijn hoofd dan wij allemaal bij elkaar. Ik wilde dat mij hoofdthema's te binnen schoten, die hij als neventhema's gebruikt.’

Waternimfen (Ivan Kramskoi)

Prijs per persoon

  • 125,=

Prijs vanaf drie opera’s 110,= Prijs vanaf vijf opera’s 95,=

Inbegrepen in basisreissom: Reis per touringcar naar het desbetreffende theater v.v. • Drankjes gedurende de busreis, inclusief versnapering • Schriftelijke toelichting • Mondelinge voor- en nabeschouwing • Deskundige reisleiding

Overige informatie: Opstapplaatsen: Den Haag, Utrecht, Driebergen-Zeist en Arnhem • Ongeveer 1,5 uur (Essen) of 1 uur (Düsseldorf) voor de voorstelling bent u ter plaatse, zodat u genoeg tijd heeft om nog iets te eten in een restaurant of in het theater • U kunt ook een opera- abonnement afsluiten, zie www.musico.nl/opera-abonnement • Meer informatie op www.

musico nl . 37

Document info
Document views132
Page views132
Page last viewedTue Jan 17 21:23:12 UTC 2017
Pages44
Paragraphs2072
Words26197

Comments