X hits on this document

PDF document

met Nieuwjaarsgroet en jubileumcadeau - page 38 / 44

138 views

0 shares

0 downloads

0 comments

38 / 44

Wat kunt u van MUSICO Reizen verwachten?

Basisreissom & toeslagen voor de voorstellingen naar keuze Bij MUSICO Reizen bepaalt u op vrijwel alle reizen uw eigen mu- ziekprogramma. Per reis zoeken wij de meest interessante opera- en dansvoorstellingen, concerten en recitals uit en geeft u zelf aan naar welk evenement uw voorkeur uitgaat. In de brochure staat bij elke reis vermeld wat de kosten voor zo’n concert of voorstelling zijn. Het kan voorkomen dat er op één dag meerdere concerten worden aangeboden, over het algemeen kunt u deze niet combi- neren. Doordat u zelf de hand heeft in het soort van voorstellingen en het aantal, bepaalt u zelf de zwaarte van het programma en de totale reissom.

Plaatsen bij de voorstellingen Over het algemeen kiezen we voor de eerste categorie kaarten voor een voorstelling, zodat u verzekerd bent van een goed zicht op het toneel en van de beste akoestiek.

Hotels Goed slapen is van essentieel belang op vakantie, alleen uitgerust kunt u optimaal genieten van het culturele aanbod. De hotels waar- in u tijdens uw MUSICO reis logeert voldoen aan hoge standaarden. Over het algemeen is gekozen voor viersterrenhotels zodat u de beschikking heeft over een royale kamer, een uitgebreid ontbijt- buffet en een uitstekende service van het hotelpersoneel. De sfeer van het hotel is afhankelijk van het soort reis dat we maken, soms kiezen we voor een wat zakelijker hotel met een centrale ligging, een andere keer heeft een intiemer hotel onze voorkeur. De hotel- categorie kan bij onze speciale reizen (Luxe, Thema, Basis) afwijken van het bovengenoemde. Graag verwijzen wij u naar pagina 43 en naar de betreffende informatie per reis.

Restaurants MUSICO Reizen probeert tijdens haar reizen een divers en kwali- tatief hoogwaardig aanbod van verschillende restaurants aan te bieden (vaak gekozen op basis van Guide Michelin vermelding). Omwille van een betere tijdsplanning wordt een enkele keer in het hotel gegeten. De reis is op basis van halfpension wat betekent dat ontbijt en één warme maaltijd per dag inbegrepen zijn (behalve op de terugreisdatum). In sommige landen beginnen voorstellingen en concerten wat vroeger in de avond dan in Nederland. We kiezen er dan voor om rustig (drie gangen) te eten rond lunchtijd. De res- taurantcategorie en het aantal maaltijden dat is inbegrepen in de basisreissom kan bij onze speciale reizen (Luxe, Thema, Basis) afwij- ken van het bovengenoemde. Graag verwijzen wij u naar pagina 43 en naar de betreffende informatie per reis.

Dagindeling Inclusief in de reizen zijn bezichtiging van de stad door middel van een stadsrondrit of stadswandeling, bezoek aan musea of andere bezienswaardigheden. Hoewel we voor een afwisselend en divers programma zorgen, is er altijd ook voldoende rust in het dagpro- gramma, zodat u uitgerust de voorstelling van die dag kunt bezoe- ken.

Met een groep op reis/groepsgrootte Wellicht twijfelt u of met een groep op reis gaan u aanspreekt. Op onze reizen zijn er veel momenten waarop het mogelijk is uw ei- gen gang te gaan. MUSICO reizigers hebben uiteraard een gemeen- schappelijke belangstelling en mede hierdoor is de onderlinge sfeer uitstekend. Hoe de samenstelling van het reisgezelschap is, is van te voren niet te voorspellen. Wel kunt u bij ons navragen wat voor soort reizigers tot nu toe (echtparen of alleenreizenden, mannen of vrouwen) een bepaalde reis geboekt heeft. Over het algemeen is het minimum aantal deelnemers voor een reis 12. Onze gemid- delde groepsgrootte ligt rond de 20 personen. Het maximum aantal

38

deelnemers is afhankelijk van het type reis dat u boekt (MUSICO Reizen, MUSICO Luxe, MUSICO Thema of MUSICO Basis, zie pagina 43). Bij onvoldoende deelname kan een reis uiterlijk vier weken voor het geplande vertrek door MUSICO Reizen worden geannu- leerd. Alle reeds betaalde reisgelden, toeslagen en verzekerings- premies worden dan door MUSICO Reizen terugbetaald.

Reisinformatie Uiterlijk twee weken voor vertrek krijgt u uw reisinformatie toe- gestuurd. Dit omvat het exacte schema van uw reis (het van-dag- tot-dag-schema) en informatie over uw hotel. Tijdens uw reis krijgt u uitgebreide schriftelijke toelichtingen op de voorstellingen die u bezoekt. Gedurende de reis zullen op een aantal voorstellingen door uw reisleiding ook mondelinge toelichtingen of nabesprekin- gen worden gegeven.

Stichting Garantiefonds Reisgelden MUSICO Reizen is aangesloten bij SGR (nummer 3115). Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de in dit programma gepubliceerde meerdaagse reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als MUSICO VOF door fi- nancieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen.

Reisleiding Bij MUSICO Reizen hechten we veel waarde aan goede en prettige reisleiding. De beide eigenaren Remco Roovers en Taco Stronks veelvuldig als reisleiders bij de reizen betrokken. Veel van onze reisleiders zijn musicoloog, musicus of anderszins muziekkenner. Daarnaast beschikken onze reisleiders over uitstekende reis- en or- ganisatie-ervaring. Tijdens de reis informeert de reisleiding u over achtergrond en ontstaan van de diverse muziekstukken en worden regelmatig de bezochte muziekevenementen nabesproken.

De zwaarte van het reisprogramma Voor al onze reizen geldt dat u redelijk goed ter been moet zijn (loopafstand = maximaal 1000 meter). Een stadswandeling in ge- matigd tempo en een museumbezoek behoren vrijwel altijd tot het programma van een reis. Over het algemeen valt te zeggen dat bus- reizen fysiek minder belastend zijn dan vlieg- en treinreizen. Mocht u vragen hebben over de zwaarte van het programma dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Tijdig boeken Het organiseren van muziekreizen is een zeer specialistische aan- gelegenheid. Het plannen van een dergelijke reis gebeurt na nauw- keurige bestudering van het opera- en concertaanbod. Door onze kennis van dit aanbod zijn we in staat de muzikale krenten uit de pap te halen. Vervolgens dient het reserveren van hotels, vlieg- tickets en toegangsbewijzen in nauwe samenhang te geschieden. Doordat we onze keuze laten vallen op belangrijke internationale muziekevenementen is de vraag naar tickets vaak zeer groot. Vaak moet al acht weken voor vertrek worden bepaald hoeveel kaarten worden afgenomen. Na deze periode dienen wij onze kaarten terug te geven. Alleen als u tijdig boekt bent u verzekerd van een goede categorie zitplaats.

Fotoverantwoording: Malta: Sigiswald Kuijken (Georg Thum) • Rügen: Fauré Quartett (Jan Northoff) • Milaan: Lenneke Ruiten (Victor Thomas) • Milaan: Rolando Villazón (Felix Broede) • Bilbao: Barbara Frittoli (Marty Sohl) • Lille: Emmanuelle Haïm (Simon Fowler) • Baden-Baden: Sir Simon • Rattle en Magdalena Ko┼żená (Sheila Rock) • Gotha: Collegium 1704 (Hasan El-Dunia) • Aix-en-Provence: Renaud Capuçon (Mat Hennek) New York: Susan Graham (B Ealovega) • New York: Sir John Eliot Gardiner (Chris Christodoulou) • Graz: Die Zauberflöte (Werner Kmetitsch) • Parijs: Anna Netrebko (Manfred Werner) • Parijs: Christoph Prégardien (Marco Borg- greve) • Schubertiade: Matthias Goerne (Marco Borggreve) • Schuber- tiade: Christoph Prégardien • Eendaagse: Anett Fritsch (Paul Esser) • Eendaagse: Martijn Cornet (Sarah-Wijzenbeek)

Document info
Document views138
Page views138
Page last viewedThu Jan 19 11:15:37 UTC 2017
Pages44
Paragraphs2072
Words26197

Comments