X hits on this document

PDF document

met Nieuwjaarsgroet en jubileumcadeau - page 40 / 44

144 views

0 shares

0 downloads

0 comments

40 / 44

Praktische informatie

Vervoer Los van het gevarieerde kunst- en muziekaanbod biedt MUSICO Reizen ook een scala aan vervoermiddelen aan. Zo zijn er uiteraard reizen per touringcar of vliegtuig, maar ook reizen per trein. Alle busreizen worden uitgevoerd met luxe touringcars, ruim opgezette bussen met veel beenruimte en verder voorzien van minibar, kof- fiezetapparaat, toilet en airconditioning. De busmaatschappijen waar MUSICO Reizen mee samenwerkt, zijn alle in het bezit van het Keurmerk Touringcarbedrijf, een waarborg van kwaliteit en veilig- heid. Onze vliegreizen worden afgehandeld door het gerenommeerde zakenreizenbureau Roberts & Partners. Als geen ander zijn zij op de hoogte van de eisen en wensen van de geroutineerde reiziger. De vliegmaatschappijen waarmee wij samenwerken, voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen en beschikken over een moderne vloot. U vliegt tijdens onze vliegreizen altijd per lijndienst, meestal met de KLM of een andere gerenommeerde maatschappij. Reizen per trein is één van de meest prettige manieren om uitge- rust uw vakantiebestemming te bereiken. Zeker de Thalys, de Eu- rocity en de luxe InterCityExpress zijn van alle gemakken voorzien en brengen u snel en comfortabel naar uw einddoel. Over het alge- meen zoekt MUSICO Reizen trajecten uit die zonder (of met zo min mogelijk) overstappen gemaakt kunnen worden.

Basisreissom inclusief vluchttoeslagen Voor vliegreizen geldt dat alle toeslagen als luchthavenbelasting en brandstoftoeslag in de basisreissom zijn opgenomen. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Bagageregeling bij de KLM Voor Europese KLM-vluchten geldt een toeslag voor het inchec- ken van uw koffer(s) in Economy Class. Voor deze vluchten geldt: 1 handtas en 1 accessoire (samen tot 12 kg) kunt u gratis meenemen in de cabine. Leden van Flying Blue krijgen vanaf 1 oktober korting op het vervoer van ruimbagage. Bij MUSICO Reizen kunnen leden van Flying Blue één koffer gratis inchecken. We raden u dus aan om kosteloos lid te worden van de Flying Blue-service van de KLM

  • -

    mocht u dat nog niet zijn – zodat u aanspraak kan maken op het

gratis bagagevervoer. We zijn u graag behulpzaam bij het aanvra- gen van het Flying Blue-lidmaatschap. Indien u geen lid bent van Flying Blue betaalt u een vergoeding van 15,= per enkele reis/per koffer als u dit bij boeking bij MUSICO Reizen regelt. Het luchtha- ventarief ter plekke zal 30,= per enkele reis/per koffer bedragen.

Schiphol-vervoer In overleg met u kunnen we het vervoer van uw huis naar Schiphol en terug organiseren. Vraag ernaar bij uw boeking.

Overnachten op Schiphol of in uw opstapplaats Vaak is het comfortabeler om de avond voor vertrek al dicht bij uw opstapplaats te zijn, zodat u geen risico loopt uw vakantievervoer te missen. MUSICO Reizen regelt graag een hotel voor u. Vraag er- naar bij boeking.

Uw reisdocumenten Voor de meeste reizen vermeld in deze brochure is een geldig pas- poort of geldige identiteitskaart voldoende. Let erop dat uw reisdo- cument geldig is tot en met de terugkeerdatum.

Speciale wensen Als u ons uw voedingswensen heeft doorgegeven, zullen we hier

  • -

    in overleg met de restaurants waarmee we samenwerken - altijd

zoveel mogelijk rekening mee houden. Bedenk wel dat het per land of streek kan verschillen of aan uw wens helemaal tegemoet geko- men kan worden. Het kan zijn dat u speciale wensen heeft die zo belangrijk zijn, dat u alleen wilt boeken als aan die voorwaarde is voldaan. Bijvoorbeeld u heeft een ernstige allergie of u wilt een rol- stoel meenemen of met eigen vervoer komen. Neemt u dan altijd eerst contact op met ons, dan zullen wij onderzoeken of we aan uw verzoek kunnen voldoen. Schroom niet om te bellen, wij verlenen u die service graag. Mochten wij tot de conclusie komen dat wij uw wens niet kunnen realiseren, dan zullen wij u daarover informeren.

40

Programmawijzigingen MUSICO Reizen verplicht zich om zich tot het uiterste in te spannen om de reizen uit te voeren zoals ze in de brochure gepubliceerd staan. Het kan echter voorkomen dat onvoorziene omstandighe- den er toe leiden af te wijken van het programma. Zo kan het bij- voorbeeld voorkomen dat een dirigent of solist wegens ziekte niet optreedt. MUSICO Reizen zoekt in zo’n geval altijd naar een alterna- tief of anderszins passende oplossing.

Aanbetaling Boekt u langer dan 6 weken voor vertrek dan vragen wij u om een aanbetaling te doen. Deze bedraagt 15% van de reissom en de eventuele eenpersoonstoeslag, vermeerderd met de toeslagen voor de voorstellingen en/of concerten.

Annuleringsverzekering Het is raadzaam een annuleringsverzekering af te sluiten voor uw reis. U boekt vaak al ver vooruit en de bedragen kunnen behoor- lijk oplopen. Als er dan iets tussen komt, is het des te spijtiger ook nog een deel van uw reissom kwijt te zijn. U kunt bij boeking direct via MUSICO Reizen zo’n verzekering afsluiten. Wij brengen deze verzekering onder bij Mondial Assistance-verzekeringen. Voor een- daagse reizen is het niet mogelijk bij MUSICO Reizen een annule- ringsverzekering af te sluiten.

GreenSeat: maak uw stoel groen! Reizen is fantastisch, maar dat een reis ook negatieve gevolgen kan hebben voor het klimaat, daar zit natuurlijk niemand op te wachten. De realiteit is echter dat vliegtuigen fossiele brandstoffen verbruiken en op die manier CO2 en andere broeikasgassen in de atmosfeer brengen. Een dergelijke opeenstapeling van deze gassen leidt tot een niet wenselijke klimaatverandering. Daarom is groe- ner reizen de toekomst, zodat reizen ook voor toekomstige gene- raties behouden blijft. Gelukkig zijn er allerlei ontwikkelingen op het gebied van duurzame vervoersmiddelen, maar het zal nog ja- ren duren voordat ze uitontwikkeld zijn. Om nu al groener te reizen moeten we dus iets anders doen. Via GreenSeat kan dat: Green- Seat regelt dat de uitstoot van deze gassen wordt gecompenseerd door het opzetten van duurzame energieprojecten en de aanplant, bescherming en beheer van bossen die CO2 opnemen naarmate ze ouder worden. Door uw stoel ‘groen te maken’ draagt u bij aan dergelijke compensatiemaatregelen. Bij deelname ontvangt u een bewijs van uw compensatie. MUSICO Reizen heeft door de organi- satie GreenSeat een driesterren normering toegewezen gekregen. Dit betekent dat wij de bescherming van het klimaat als uiterst be- langrijk ervaren en het van belang vinden dat er gezocht wordt naar mogelijkheden om een duurzaam milieu te combineren met toerisme. De prijs van een GreenSeat wordt bepaald door de zone waarin gevlogen wordt. De meeste reizen die wij aanbieden, vallen in zone 1 (Europa en Middellandse Zeegebied ) of zone 2 (VS) met bijbehorende compensatiebedragen van 4,50 en 11,50 per retourvlucht. Kijk voor informatie op www. greenseat.nl of bel met MUSICO Reizen: (030) 299 11 05.

Kijk voor meer informatie ook op onze website:

www.musico.nl

Colofon: Cover: Vormgeving: Redactie:

Anna Netrebko (foto: Deutsche Grammophon) Joop Pleyster Arthur Benschop, Susan Dorrenboom,

Remco Roovers & Taco Stronks

Document info
Document views144
Page views144
Page last viewedFri Jan 20 18:54:43 UTC 2017
Pages44
Paragraphs2072
Words26197

Comments