X hits on this document

PDF document

Hakkapeliittojen hyökkäys Spartaan - Spartathlon 2007 Esa Nurkka - page 1 / 30

100 views

0 shares

0 downloads

0 comments

1 / 30

Hakkapeliittojen hyökkäys Spartaan - Spartathlon 2007 Esa Nurkka

Ennätyksellinen 11 suomalaisen juoksijan joukko osallistui tämän syksyiseen Sparthloniin. Suomalaisia nimiä löytyi lähtölistalta täysi tusina, sillä joukon vahvistuksena hääri myös suomalais-australialais-uusiseelantilainen Vesa Murto. Juoksijoiden lisäksi paikalla oli myös kolmen hengen huolto-tiimi Maarit, Hannu ja Mikko, joista oli kaikille juoksijoille arvaamattoman paljon hyötyä kisan aikana.

Suurin osa juoksijoista saapui Ateenaan keskiviikkona kaksi päivää ennen starttia. Useimmat suomalaiset majoitettiin Hotel Londoniin, jossa aika ennen starttia kului varusteita viritellessä, kilpakumppaneiden kanssa turistessa ja syödessä. Hotellin ympäristössä tehtiin kävelylenkkejä, erityisen mukava oli vetelehtiä rannalla katselemassa veneitä joiden rinnalla Teemun ja Kimin kipot olisivat näyttäneet onnettomilta jollilta. Välimeren vesi oli edelleen mukavan lämmintä, Jorma ja Pasi kävivät uimassa useampaankin kertaan.

245 km matkaa Spartaan... (kuva: Veikko Sivosavi)

Olimme Kreikassa juoksemassa Spartathlonia, ja kisan kaksi peruspilaria – lähtö perjantaina klo 7.00 Akropolis-kukkulalta ja maaliin saapuminen viimeistään lauantaina klo 19.00 Leonidaksen patsaalle Spartassa – pitivät täsmälleen kutinsa. Kaikki muu hoituikin sitten välimerelliseen tyyliin vain vähän sinne päin. Viralliseen ohjelmaan oli merkitty kaikenlaista aktiviteettia ja suuri osa niistä toteutuikin mutta yksityiskohtien suhteen piti koko ajan varautua yllätyksiin. Kellonajat, paikat ja muut yksityiskohdat elivät kaiken aikaa, eikä kisaorganisaation jäseniltä yleensä kannattanut kysellä tarkennuksia, eivät hekään tienneet. Myös kisan aikana meno oli ajoittain yllättävän vapaamuotoista, Check Pointien sulkemisajat ja välimatkat vaihtelivat miten sattuu. Ennen kisaa oli jaettu kaksi täysin erilaista Check pointien välimatka&sulkemis –aikataulua, ja tien päällä juostessa saimme tutustua kolmanteen versioon.

Tällainen ”leväperäisyys” ei tulisi kuuloonkaan Pohjois-Euroopassa tai vaikkapa Saksassa, mutta Spartathloniin tämä taitaa kuulua yhtä elimellisenä osana kuin Akropolis-kukkula ja Leonidas. Ei varmaankaan kannata odottaa että ensi syksynä tilanne olisi muuttunut miksikään, reissuun lähtijöiden kannattaa siis varata matkaan reilu annos suuripiirteisyyttä ja kärsivällisyyttä. Maassa maan tavalla!

Document info
Document views100
Page views100
Page last viewedSun Jan 22 12:53:02 UTC 2017
Pages30
Paragraphs216
Words9123

Comments