X hits on this document

PDF document

Hakkapeliittojen hyökkäys Spartaan - Spartathlon 2007 Esa Nurkka - page 11 / 30

87 views

0 shares

0 downloads

0 comments

11 / 30

Nopeuden selvittäminen oli tosi vaikeaa. Ainoastaan C/P sulkemisaika kertoi missä mennään. Ensimmäisen kerran tajusin oikeasti matkaa olevan vähän, kun näin matkaa maaliin olevan 19 km. Ajattelin heti, että sama kuin työmatkani edestakaisin. Aikaa tuon taivaltamisen oli 3.30. Ajattelin, että kävellenkin kerkiän ihan hyvin. Annoinkin itselleni luvan kävellä, joitakin alamäkiä hieman juoksin. Spartan kaupungin kadulla kilpajuoksuvietti iski ja otin spurtin ohittaakseni neljä muuta juoksijaa.

Kilometri ennen maalia saavutin hieman linkkaavan Suomen hitaimman ultraajan. Kysyin sopiiko, että mennään yhdessä maaliin. Niin sovittiin ja käsi kädessä Mustalan Arin kanssa nousimme portaat patsaalle. Lopussa Kreikassa tunnettu Ari sai valtavan kannustuksen: Aari.., Aari…, minä otin siinä sivussa itselleni osan. Maaliin pääsy oli jotain suurta. Jokaisella harjoituslenkillä olin pohtinut tätä juoksua ja katsellut kuvia patsaalta. Siinä seistessä laakeriseppele päässä ja maljaa huulille kohotettaessa tunsin valtavan suurta tyydytystä, kuin voittaja, minä tein sen sittenkin!

Onnesta vielä huumaantuneena alkoi paluu arkeen. Meidät johdatettiin vieressä olevalle tarkastuspaikalle. Jaloista otettiin kengät ja sukat pois. Jalat pestiin ja desinfioitiin. Verinäytteiden oton jälkeen jalkoihin työnnettiin tohvelit ja annettiin juotavaa ja syötävää. Kumpaakaan en voinut nauttia. Taksi vei minut Esan avustuksella hotelliin. Majoituin kahden nuoren ruotsalaisen kanssa.

Väsynyt mutta onnellinen Jorma

Seuraavana päivänä alkoi matka kohti Ateenaa. Bussi pysähtyi heti alkuun ja meidät vietiin elokuviin. Katsottiin 300. Olin nähnyt jo tuon filmin. Istuin voittajan lähellä ja sain kuvan hänestä vaimonsa kanssa. Bussi vei meidät seuraavaksi ulkoilmaravintolaan. Kaikki juoksijat söivät

Document info
Document views87
Page views87
Page last viewedTue Jan 17 03:40:46 UTC 2017
Pages30
Paragraphs216
Words9123

Comments