X hits on this document

PDF document

Hakkapeliittojen hyökkäys Spartaan - Spartathlon 2007 Esa Nurkka - page 22 / 30

106 views

0 shares

0 downloads

0 comments

22 / 30

Esa Nurkka: Zevgolatio Blues

Kreikasta löytyy lukuisa määrä Zevgolatio –nimisiä kyliä, Spartathlonin reitilläkin niitä on kaksi kappaletta. Korintin maakunnan Zevgolatio on 102 kilometrin kohdalla, sieltä lähdettyäni eksyin reitiltä. Arkadian maakunnan Zevgolatio on 186 kilometrin kohdalla, sen jälkeen en jaksanut ottaa enää yhtäkään juoksuaskelta.

Luultavasti minä(kin) olen tullut epähuomiossa loukanneeksi Kreikan jumalia. Jos Zevgolatio- asioista vastaava jumala sattuu lukemaan tätä tarinaa, haluan tuoda julki että a) se en ollut minä b) en tee sitä enää koskaan uudestaan c) se saattoi olla joku jolla oli samanlainen paita kuin minulla, esimerkiksi Jari, sieltä yläviistosta Olympokselta katsellessa saattavat ihmiset helposti näyttää samannäköisiltä, d) jos se kuitenkin olin minä, niin se oli pelkkä vahinko ja ensi vuonna en todellakaan tee niin enää uudestaan ja e) jos oikeasti syyllistyin johonkin niin pientä vinkkiä pliis, mitä tuli tehtyä, mie en muista mittää...

Kaikki alkoi Ateenasta. Bussimatka kohti Akropolis-kukkulaa ja Parthenonia starttasi aamulla kuudelta, ja perillä oltiin reilut puoli tuntia myöhemmin. Koskaan en ole ollut näin hermostunut ennen juoksukisaa, suoraan sanoen pelotti ihan perkeleesti. Tiesin että on tulossa kuuma päivä, ja sen päälle piti juosta pimeitä vuoristoteitä ja –polkuja seudulla jolla en ollut koskaan käynyt. Kaikki aikaisemmat ultrani ovat olleet vain lyhyen lenkin kiertämistä, nyt oli juoksemisen lisäksi tarjolla navigointi-haasteita.

Paniikki helpotti kun päästiin matkaan, alkumatka juostiin alamäkeen kohtuullisen reipasta vauhtia. Itse arvelin että olisimme kipittäneet alle 6 min/km kyytiä, mutta toinen Check Point tuli vastaan tasan tunnin kuluttua ja siinä oli virallisen tiedon mukaan matkaa takana vasta 9,3 km. Tosin kesällä osallistumisvahvistuksen mukana tullut lista väitti että tämä samainen C/P 2 Dafni olisi 10.8 km päässä, ehkä totuus on jossain siellä välimaastossa..

Matka jatkui kohti Korinttia, Ateenan kaupungin jälkeen juostiin teollisuusalueen halki, jossa oli öljynjalostamoja ja muuta raskasta teollisuutta. Välillä saatiin mennä myös upeaa vuoristotietä, josta oli hienot näköalat alhaalla kimmeltäneelle merelle. Kesällä raivonneen metsäpalon jälkiä nähtiin tien vierustoilla, paikoitellen oli kaikki kasvillisuus palanut pois.

Korintin kanavan ylittämisen jälkeen tultiin 81 km kohdalla ensimmäiselle viralliselle aikatarkastusasemalla Hellas Caniin (C/P 22). Aikaa olisi saanut käyttää 9 h 30 min, ja pienen kirin jälkeen saavuimme Arin kanssa tarkastuspisteelle 28 sekuntia etuajassa. Keli oli kuuma, mutta hitaan alkuvauhdin ansiosta juoksu oli helppoa.

Hellas Canin jälkeen seuraava Check Point oli 3,2 km päässä oleva Pafili Mills, jonne piti ehtiä 25 minuutissa. Kesällä lähetetyssä listassa tätä matkaa varten oli varattu peräti 50 minuuttia ja vaikka tiesin että aikatauluja oli muutettu, elin vielä pitkään siinä harhaluulossa, että jossain kohdassa tulisi vastaan sellainen etappi jossa löysästi kävelemälläkin jäisi reilusti aikaa säästöön. Yön aikana tulin oppimaan että näitä 10 min/km vauhdilla edettäviä välejä kyllä tulee vastaan, mutta hitaammille aikatauluille oli hyvät perustelut. Jyrkkiä nousuja ja laskuja oli niin paljon että ylimääräiseen löysäilyyn ei ollut varaa. Jatkoimme matkaa Arin kanssa juosten ja kävellen, suoraan edestä paahtanut laskemassa ollut aurinko teki piiiiitkästä suorasta maalaistiestä erittäin hikisen.

Document info
Document views106
Page views106
Page last viewedTue Jan 24 01:16:39 UTC 2017
Pages30
Paragraphs216
Words9123

Comments