X hits on this document

PDF document

Hakkapeliittojen hyökkäys Spartaan - Spartathlon 2007 Esa Nurkka - page 24 / 30

107 views

0 shares

0 downloads

0 comments

24 / 30

Onneksi oikea reitti löytyi ja matka jatkui taas entiseen tyyliin. Tai ei ihan entiseen, sen verran eksyminen otti päähän että juoksin seuraavalle Check Pointille turhankin reipasta vauhtia. Käytin tähän vajaan neljän kilometrin pätkään 45 minuuttia, johon sisältyi ainakin parin kilometrin verran kohtuullisen reipasvauhtista juoksua. Tällaisiin hölmöilyihin ei ole varaa jos juoksee raatobussin tuntumassa.

Vasta kotimaassa tajusin että tulin rikkoneeksi kisan sääntöjä. Sääntöjen pykälän 25 mukaisesti minun olisi pitänyt palata takaisin Zevgolatioon edelliselle huoltopisteelle ja jatkaa matkaa vasta sitten, mutta sillä hetkellä tämä sääntö ei tullut mieleenkään. Lieventävänä asianhaarana on tietysti se, että järjestäjien autosta meidät ohjattiin jatkamaan matkaa eteenpäin oikealle reitille, ehkä sääntöjen rikkominen on luvallisempaa silloin kun sen tekee järjestäjän neuvomana.

Loppuillasta päädyin useaksi tunniksi juoksemaan samaa tahtia islantilaisen Gunlaugur Juliussonin kanssa, joka oli mukana myös Bornholmin 24h juoksussa keväällä. Juoksu kulki letkeästi, tosin välillä kävelimme liiankin pitkään, koska 148,5 km kohdalla olevalle Lyrkian aikatarkastusasemalle tuli taas kerran hirmuinen kiire. Lyrkiassa olin muutaman minuutin myöhässä, mutta onneksi pääsin jatkamaan matkaa kohti Sangas-vuorta.

Viimeiset kilometrit ennen vuorta ovat kohtuullisen jyrkkää serpentiini-tietä. Tie on asfaltoitu ja siten helppo alusta, mutta kyllä siellä meinasi usko loppua kun muita kilpailijoita ei näkynyt eikä reittiopasteitakaan ollut pariin kilometriin. Toisaalta, eipä siellä eksymäänkään olisi päässyt, kun tien toisella reunalla nousee kallioseinä ja toisella puolella ammottaa jyrkkä rotko.

Vuoren juurelle tulin muutaman minuutin myöhässä, mutta oletin että pääsen ilman muuta jatkamaan kun kyseessä ei ollut edes varsinainen aikatarkastusasema. Yllättäen asemaa emännöinyt britti-madame ilmoitti minulle margaretthatchermaisin äänenpainoin, että ”yes I do see that you are here, but you do surely understand that you are late and thus I cannot let you continue”. Minulla leuka loksahti, samoin kuin muutamalla muulla myöhässä tulleella, mutta onneksi huoltopisteellä ollut vanhempi herrasmies sai tälle britti-bitchille väännettyä rautalangasta että joka check pointilla on 10-15 minuutin jousto-vara, niin myös täällä. Vedin pitkähihaisen paidan päälle ja häivyin rinteeseen, enkä jäänyt odottamaan uusia tulkintoja sääntökirjasta.

Rinteen nouseminen oli ehdottomasti kisan kohokohta. Olin sen verran kiukkuinen rinteeseen lähtiessäni, että väsymys ei tullut mieleenkään. Etenin varovaisen rauhallista tahtia, en

Document info
Document views107
Page views107
Page last viewedTue Jan 24 03:12:37 UTC 2017
Pages30
Paragraphs216
Words9123

Comments