X hits on this document

PDF document

Hakkapeliittojen hyökkäys Spartaan - Spartathlon 2007 Esa Nurkka - page 30 / 30

97 views

0 shares

0 downloads

0 comments

30 / 30

Jari ja Pasi aamiaisella Sparta Innissä (kuva: Yukio Moroshita)

Käytyäni syömässä tunnen oloni aavistuksen paremmaksi. Vähitellen alan ymmärtää, että haaveeni liittyä siihen harvalukuiseen joukkoon, joka on suoriutunut ensimmäisellä kerralla Spartathlonin läpäisystä, on murentunut ikuisesti. Päätän hiljaa mielessäni, että pitkät matkat saavat jatkossa jäädä ja tyydyn 12 tuntia lyhyempiin matkoihin, joille kuntoni tuntuu riittävän.

Iltapäivällä alan vähitellen saada tietoja muiden suomalaisten tilanteesta ja yhdessä hotellissa kohtaamani Esan kanssa menemme odottamaan suomalaisten maaliintuloja. Jokaisen maanmiehen maaliintulo sykähdyttää aidosti, mutta erityisesti Yukion itseään säälimätön taistelu eläimellisten vaikeuksien jälkeen maaliin aikarajaa hipoen tekee vaikutuksen ja tunnen itseni pehmeäksi raukaksi, jonka paikka ei ole tässä kovien miesten ja naisten mittelössä.

Vielä lauantai-illan kuluessa päätän alitajuisesti, että tulen aivan varmasti yrittämään uudestaan. Tässä kilpailussa on jotakin maagista, jota en ole kohdannut missään muualla. Loppujen lopuksi keskeytykseni ei enää tunnu maailmanlopulta, oli upea elämys olla mukana taivaltamassa halki historiallisten maisemien paahtavassa auringonpaisteessa. Aivan suurenmoisen vaikutuksen tekee juoksijoiden keskuudessa vallitseva yhteishenki. Spartathlonissa ei kukaan taistele kanssakilpailijoita vastaan, vaan heidän kanssaan.

Ensi kerralla en kuitenkaan käy paskalla Akropoliksella, joku raja jumalten uhmaamisellakin on oltava.

Document info
Document views97
Page views97
Page last viewedSat Jan 21 18:21:57 UTC 2017
Pages30
Paragraphs216
Words9123

Comments