X hits on this document

PDF document

Índex de Proves : - page 31 / 31

250 views

0 shares

7 downloads

0 comments

31 / 31

visita el Fòrum de Psicologia de la UOC

3.

Comenta aquest fragment del llibre El dolor invisible de la infància, de Jorge Barudy.

Fes-ho relacionant conceptes, teories i/o autors estudiats a l’assignatura, en un mínim de 10 línies i un màxim de 20.

“(...) tractem d’enquadrar els diferents tipus de maltractament en un mateix fenomen, és a dir, la violència humana, considerant que aquesta prové de les deficiències o del fracàs d’almenys dues característiques que defineixen la condició humana: el “vincle afectiu” i la “paraula.”

4.

Desenvolupa lliurement un tema relacionat amb els continguts de l’assignatura. Fes-ho en una extensió entre 15-20 línies, i cita almenys dos dels autors estudiats (o teories estudiades).

Exemples de temes per desenvolupar: descriure una mateixa temàtica sota la perspectiva de dos autors, comparar dos conceptes teòrics, comparar dues metodologies, presentar la tesi, antítesi i síntesi d’un model d’explicació del desenvolupament, etc. I, evidentment, tots els temes directament tractats a les anteriors preguntes d’aquesta prova, queden automàticament exclosos.

Psicologia de l’Educació i de la Instrucció 20/06/09

Se'ns oferia una cita de Coll sobre com l'aprenentatge escolar està condicionat per les diferències individuals i el tipus d'ajut pedagògic.

1.

Aquesta

frase

podria

referir-se

també

al

context

familiar?

Per

què?

Argumenta-ho.

En el meu cas he parlat del tipus de diferències individuals tant de nens com de pares, el tipus de pensaments sobre la utilitat de l'educació dels pares, estils d'educació dels pares, representacions mútues entre pares i fills...

2.

Segons la teva opinió quin tipus de concepció sobre les característiques individuals té l'autor? Per què? Argumenta-ho.

Jo he possat interaccionista ja que té en compte tant les característiques individuals com l'ambient social.

3.

Explica el paper de l'educació en l'evolució psicològica del nen. Aquí he explicat una mica d'aquí i d'allà, però que jo sàpiga no hi ha cap apartat concret al temari.

25/06/09

Presentaven el cas 6 de les activitats de síntesi que apareixen al material web. El cas d'un pare jugant al quatre en ratlla amb la seva filla. Demanaven que s'interpretés parlant de la ZDP, la llei general de desenvolupament cultural, que es parlés dels estils educatius...

Era un exercici de síntesi de tot allò que s'ha estudiat.

Psicologia del Desenvolupament II (Grau) 13/06/09 Consta de 3 preguntas y se pueden llevar apuntes.

En la primera pregunta te ponían un texto referente a una tesis evolutiva que mencionaba que los hombres de 40 años de clase media se cuestionaban su vida, lo que habían conseguido durante ella, etc. La pregunta era en que puntos estabas de acuerdo y cuáles no, argumentando con teorías del desarrollo.

La segunda, era elaborar una tabla de las diferentes etapas evolutivas, a nivel cognitivo en la que se mencionaran las capacidades que se ganan en cada etapa y las que se van perdiendo.

La tercera, es un caso práctico, te exponen el caso de un joven de 15 años que no obedece, es rebelde no ayuda en casa, solo juega a la consola y con los amigos y los padres están muy preocupados. Entonces tiene que explicarles a los padres porque su hijo se comporta así y darles 3 consejos que estén desarrollados con teorías.

Actualitzat a 29/08/2009

31/31

Document info
Document views250
Page views282
Page last viewedSat Jan 21 08:35:42 UTC 2017
Pages31
Paragraphs1593
Words16845

Comments