X hits on this document

Word document

Consider the March 19, 2007 Planning Commission minutes. - page 11 / 38





11 / 38


has been provided from the rear of the structure to the west property line. Height of the building at the tallest point is 44 feet to the top of the roof, which is less than the 45-foot maximum.

4.The building will feature stucco finished walls painted light tan (Ultra Kote #2738P Sombrero Tan) with brown horizontal trim banding (Ultra Kote #2769D Sequoia Brown).  Support columns of the central structure on the front (east) elevation, as well as common courtyard walls, will be finished with a limestone veneer (Prairie Stone / Buff Rockface). The building is designed to stair-step up in height from the north and south end, to the tallest focal point found in the center of the structure.  This provides balance and symmetry to the front building façade.  

The building has multiple ground-level, commercial tenant entrances that will be constructed of an aluminum storefront system. All windows will feature clear glass with black aluminum trim. There will be wall-mounted cloth awnings over each storefront facing Barton. The awnings will be black and will be installed over the storefront windows.  Upper portions of the building include walk-out balconies to service the residential units.  All balconies are protected with decorative metal hand railing that will be colored black.  

Side entrances into the condo units will provide access to the two common courtyards.  These four entrances feature pitched roofs supported by prairie stone columns. All sloped roofs, including the decorative gable found at the top/center of the front elevation, will be covered by black standing seam metal.

The project includes rear entry garages that are accessed by a common alley way.  The plans indicate that all garage doors, mandoors and downspouts on the rear (west) elevation will be colored sombrero tan to match the adjacent wall. The roof of the four outer-most garages will also serve as a deck for the upper floor residential space.  There will be black decorative metal fencing to enclose this deck area that will match that used on the front balconies.  Lighting for the project will consist of wall-pack fixtures mounted to the rear (west) elevation.  The fixtures shall be shielded so that light is directed downward toward the ground.

The building utilizes materials and design elements that have previously been approved by the Planning Commission for use in the pedestrian zone on Johnson Drive.  Although the project is not located in the pedestrian zone and is not required to adhere to the guidelines, the architect has provided a design that encourages a pedestrian, neo-traditional feel.  

5.The zoning regulations allow parking in the TSQ district to be reviewed and approved at the discretion of the Planning Commission. The project provides a total of 18 parking spaces for the development, including six

Document info
Document views88
Page views88
Page last viewedFri Oct 28 12:38:42 UTC 2016