X hits on this document

64 views

0 shares

0 downloads

0 comments

14 / 18

BAKEN VIII – ZUIDERTERRAS

Steek het Steenplein (15) over waar aan het nieuwe ponton de schepen aanmeren, en ga de helling van het Zuiderterras op (totale lengte: ca. 400 meter) op. Je bevindt je nu ter hoogte van de kathedraal, nog altijd het trotse symbool van Antwerpen. Geniet op het terras van het weidse uitzicht over de stroom en Linkeroever. Als je ogen verzadigd zijn, ga je op het terras richting café Zuiderterras en dan de trappen af. Steek de straat over en begeef je naar de ingang van de Voetgangerstunnel (16).

WAT ZIET MIJN OOG?

Op het Wandelterras Zuid, zoals het officieel heet, kijken we naar Linkeroever, waar we ons zo meteen naartoe begeven. Dat ‘kijken’ betekent concreet, van links naar rechts:

- de lokalen van de FOS-Zeescouts

- het gebouw waar je straks de Sint-Annatunnel uit komt

- de Boeienweide

- de lokalen van de VVKS-Zeescouts

- de jachthaven

- en in de Scheldebocht begint het strand van Sint-Anneke

Boeiend om te weten

De ingang van de voetgangerstunnel bevindt zich aan de Sint-Jansvliet. Van de oorspronkelijke vliet blijft bijna niets meer over. Tot in de 19de eeuw was dit een bevaarbare inham. Daarvan resten nog slechts nostalgische foto’s.

VRAAG 8 (Zuiderterras, bij de plaats waar men fietsen verhuurt)

De helling op het Steenplein (15) die leidt naar het Zuiderterras wordt geflankeerd door twee imposante leeuwen. Die werden door de kunstenaar gehandtekend. Neem de 4de letter van de voornaam van de beeldhouwer en vul die in op je antwoordblad.

Document info
Document views64
Page views64
Page last viewedMon Jan 23 08:44:01 UTC 2017
Pages18
Paragraphs202
Words5849

Comments