X hits on this document

Word document

1.1. Az önéletrajzírás rejtelmei - page 20 / 37

116 views

0 shares

0 downloads

0 comments

20 / 37

Ahhoz, hogy jól és célravezetően megírjuk a kísérőlevelet sok munkára és odafigyelésre van szükség. Olyan iratot kell elkészíteni, ami hűen bemutatja személyiségét és szakmai tapasztalatait. Nem ajánlott mások levelét lemásolni.

a) A levél legelején feltétlenül utaljunk a forrásra, amelyből a pozícióról értesültünk. Ez lehet hirdetés, ajánló személyre utalás, személyes megbeszélésre hivatkozás.

b) Ez a rész az előzetes tapasztalatok, ismeretek, gyakorlat összefoglalását célozza. Fontos, hogy konzekvensen épüljön fel, és tükrözze a pályázó személyes fejlődéstörténetét, amelynek a megpályázni kívánt pozíció egy új, célszerű állomása, és következik az előző tapasztalataiból.

c) Ezután következik maga a motiváció: miért is pályázunk az adott pozícióra, mennyiben tartjuk alkalmasnak magunkat a pozíció betöltésére, és - nagyon fontos - mennyire szeretnénk ezt az állást elnyerni. Írhatunk arról is, hogy mi nyerte el tetszésünket az álláskiírásban.

d) A következő rész szerepe a végső megerősítés: udvariasan, szerényen célzunk rá, hogy számítunk a megkeresésre - mindez formailag személyes találkozó kérésként legyen megfogalmazva.

e) Udvarias elköszönés, aláírás, és az elérhetőségek megadása. (az aláírással kapcsolatban meg kell említenünk, hogy minden esetben kézzel írjuk alá a kísérőlevelet. Néhányan az önéletrajzot írják alá, ami teljesen felesleges, hiszen az nem levél. A kísérőlevelet viszont illetlenség aláírás nélkül elküldeni.)  

3.1.3 Milyen legyen a kísérőlevél formája?

Ügyeljen a pontos címzésre

Névre szóló legyen lehetőleg

Legyen rövid, jól tagolt, formailag az önéletrajzhoz igazodó. (papírminőség, betűtípus)

A kísérőlevél legyen kissé személyesebb hangvételű, kevésbé tényszerű. Ha így kéri a cég, akkor írhatja kézzel is, de még kézzel írt változata se haladja meg az 1 oldalt.

Document info
Document views116
Page views116
Page last viewedTue Jan 17 05:46:36 UTC 2017
Pages37
Paragraphs678
Words7000

Comments