X hits on this document

Word document

1.1. Az önéletrajzírás rejtelmei - page 25 / 37

131 views

0 shares

0 downloads

0 comments

25 / 37

felszegett fej magabiztosságra utal, míg a görnyedt testtartás, a leszegett fej, az alázatos pillantás - felnézel az interjúztatóra - kiszolgáltatottá tesz, alárendelt helyzetet teremt. A túlzott magabiztosság sem imponáló, ám a félénk, gátlásos jelölt biztos, hogy nem nyeri el a felvételiztető bizalmát. Húzd ki magad, ülj, vagy állj egyenesen - így légzésedet is tudod kontrollálni -, és ügyelj rá, hogy testtartásod mellett pillantásod is határozottságot tükrözzön. Így a felvételiztető egyenrangú félként tekint majd rád. 5.1.4 Kéz- és lábkontroll   Hiába a tökéletes tartás, ha kezeddel, lábaddal hadonászol, folyamatosan mozgatod végtagjaidat. Tartózkodj a túlzott gesztikulálással kísért kommunikációtól: ezzel nem mondandódat nyomatékosítod, inkább elvonod a figyelmet róla. Arra is ügyelj, ha öledben összekulcsolod a kezedet, ne rángatózzon, ez ugyanis idegességre, félelemre utalhat, ahogy a lábdobogás vagy a hintázás is - ha előre-hátra mozogsz a széken, türelmetlenül mocorogsz. A felvételi beszélgetés stresszel jár, ám arra a rövid időre, amíg sorsod eldől, kontrolláld gesztusaidat, tested és arcod rezdüléseit. Megéri.

5.2 Sikeres válaszok egy állásinterjún

Az állásinterjúk egyetlen dologra valók: megtalálni a lehető legjobb jelöltet a meghirdetett állásra. Néha talán érezhető, hogy a feltett kérdések célzatosak, illetve tudatosan hangoznak el, hogy tetten érjék a jelentkezőt; vajon akarja-e a munkát igazán vagy sem.

Az állásinterjú sarkalatos pontja a karrierünknek. A jelentkezők a válságban is munkát szeretnének, a cégek, pedig jó képességű alkalmazottakat. Fontos tehát, hogy mit válaszolunk a munkaügyis - HR szakember - kérdéseire. A legtöbb kérdés persze nem ilyen szándékú, nagy részük inkább arra vonatkozik, hogy mennyire bírja a jelölt a feszültséget, bizonyos, pedig a személyiség feltárását vagy éppen a jelentkező karriertörekvéseit mutatják. Érdemes felkészülni a munkaadók ilyen kérdéseire, így ha a pályázó jól tájékozott a témában és felkészült szakmailag kevesebb csalódásra számíthat. Ha el akarja kerülni a katasztrofális szereplést, most megismerhet néhányat a legkeményebb interjúkérdések közül, valamint ajánlatokat teszünk a javasolt válaszokra is.

Document info
Document views131
Page views131
Page last viewedThu Jan 19 12:01:03 UTC 2017
Pages37
Paragraphs678
Words7000

Comments