X hits on this document

Word document

1.1. Az önéletrajzírás rejtelmei - page 26 / 37

146 views

0 shares

0 downloads

0 comments

26 / 37

5.2.1 "Meséljen magáról" Talán ez a kérdés értelmezhető legtágabban mind közül és tipikusan bemelegítő kérdésként használják az interjúztatók azért, hogy lehetőséget adjanak arra, hogy kicsit fényesítsük magunkat. Lehetőleg ne essünk kísértésbe, és ne kezdjük el az élettörténetünket taglalni. Ami a kérdező felet érdekli, egy gyors, két-három perces pillanatkép arról, hogy ki is ül velük szemben és miért is gondolja a pályázó, hogy ő a legjobb jelölt erre az állásra. Vagyis válaszokat érdemes arra a pozícióra vonatkozóan megadni, amelyet megpályázott. Például: Öt évvel ezelőtt helyezkedtem el a médiában telefonos értékesítőként, megjártam a szamárlétrát mielőtt három éve kineveztek értékesítési vezetőnek. Egy tizenöt fős - jelenleg a legjobban teljesítő szakértői csapat - képzéssel és fejlesztéssel kapcsolatos ügyeiért vagyok felelős.

5.2.2 "Milyen elképzelései vannak a fizetést illetően?" Érdemes ilyenkor előzetesen felmérni a pozícióra vonatkozó átlagfizetéseket és jutalmazási lehetőségeket. Nem kell feltétlenül rávágni azonnal egy összeget. Próbálja meg elterelni a kérdést azzal, hogy visszakérdez, mekkora összeget ajánlana az interjúztató fél. Jellemzően, először egy alacsonyabb összeget neveznek meg, mint amekkorát egyébként készek lennének ajánlani, a költségek lefaragása érdekében. Tehát ha erőltetik, hogy mondjon egy összeget, a legjobb ilyenkor egy tartományt megadni, elkerülvén, hogy ez vita tárgyát képezze. Például: Biztos vagyok benne, hogy az a fizetés, amit  ajánlanak összhangban, van a piaci átlaggal, amely jelenleg 230,000 és 300,000  forint között van. 5.2.3 "Miért Önt alkalmazzuk?"

Ez egy veszélyes kérdés, amely eldöntheti az egész interjú kimenetelét. A válasz, leginkább attól függ, hogy mennyire puhatolta ki a kérdező szándékait az általuk támasztott

Document info
Document views146
Page views146
Page last viewedMon Jan 23 09:29:24 UTC 2017
Pages37
Paragraphs678
Words7000

Comments