X hits on this document

Word document

1.1. Az önéletrajzírás rejtelmei - page 30 / 37

115 views

0 shares

0 downloads

0 comments

30 / 37

Mint ahogy korábbi életszakaszainkban feltették azt a "kényelmetlen" kérdést, hogy "és hová mész továbbtanulni?", úgy egy pályakezdőnek is hasonló érzései lehetnek, amikor felteszik a kérdést, "és munkahelyed van már?"

Ez utóbbi kérdésnél azonban sokkal inkább használjuk ki a felkínálkozó lehetőségeket, mint korábban. Amikor ezt kérdezik tőlünk, akkor már egy lehetőséget kapunk, hogy információkat szerezzünk. "Még keresem a megfelelő állást, Ön tudna esetleg valamit ajánlani? Lenne ötlete, merre keressek?"

Egyáltalán nem kizárt, hogy a visszakérdezéssel olyan információ birtokába jutunk, ami számunkra rendkívül érdekes, fontos lehet. Még abban az esetben is, ha a válasz nemleges, már lehet, hogy tettünk valamit az állásszerzésünkért. A kérdező ugyanis értesült arról, hogy még "szabadok" vagyunk, és ha konkrét állásajánlattal nem is tud szolgálni, lehet, hogy ajánl valakit, vagy az ismeretségében van olyan, aki ajánl valakit (valamit).

Az álláskeresés egyik szlogenje, hogy "nem lehet időben kezdeni". A kapcsolatok építése, az információkeresés és nyújtás ugyanígy lehet és kell, hogy tudatos legyen.

6.1.2 Ki mindenki lehet a segítségünkre:

Családunk, és közvetlen, közvetett hozzátartozóink

Barátaink, családunk barátai

Egykori diáktársaink,

Ismerőseink

Volt, vagy jelenlegi oktatóink

.

6.2 A foglalkoztatásban, álláskeresésben segítséget nyújtó állami szervek

Az állami szervek közül a Szociális és Munkaügyi Minisztérium feladata hogy elősegítse az emberi erőforrásokkal való hatékony és humánus gazdálkodást, a foglalkoztatás színvonalának emelését, az esélyegyenlőséget, a társadalmi párbeszédet, valamint a Kormány, a munkaadók és a munkavállalók közötti érdekegyeztetést.

6.2.1 Szociális és Munkaügyi Minisztérium alá több olyan intézmény is tartozik, melyek feladata az egyes specializált részfeladatok ellátása.

Ezen intézmények a következők:

Document info
Document views115
Page views115
Page last viewedMon Jan 16 13:30:28 UTC 2017
Pages37
Paragraphs678
Words7000

Comments