X hits on this document

Word document

1.1. Az önéletrajzírás rejtelmei - page 31 / 37

137 views

0 shares

0 downloads

0 comments

31 / 37

Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ)

Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF)

Nemzeti Felnőttképzési Intézet (NFI)

Országos Foglalkoztatási Közalapítvány

Munkaügyi Közvetítői és Döntőbírói Szolgálat

Nemzeti ILO tanács (NILO)

6.2.2 Foglalkoztatási Információs Tanácsadó (FIT)

A foglalkoztatási tanácsadó irodákban az érdeklődők segítséget kaphatnak abban, hogy - megismerve önmaguk képességeit, érdeklődési köreit - milyen pályát válasszanak, melyik irányba induljanak. Ezek alapján elsősorban a fiatalabb korosztály a célcsoport, de akár szakmával a kezében is eljöhet ide valaki, ha úgy gondolja, eddig megszerzett szakmája nem ideális számára, váltani, változtatni szeretne.

6.2.3 E-pálya, pályainformációs Internetes Portál

Az E-pálya lényegében a Foglalkoztatási Információs Tanácsadó központok munkáját lefed? internetes portál. Az oldal a pályaválasztásban, készségek felmérésében, szakmakeresésben nyújt konkrét segítséget, valamint az ÁFSZ adatbázisán keresztül aktuális állásajánlatokat is kínál.

6.2.4 Álláskereső klub

Az álláskereső klubok szintén a munkaügyi központok ill. az Állami Foglalkoztatási Szolgálat ingyenes szolgáltatásai közé tartoznak. A klubok legjellemzőbb és egyben nagyon hasznos vonása, hogy nemcsak tanácsokkal látják el a résztvevőket, hanem az álláskeresési folyamattal kapcsolatos költségek nagy részét is átvállalják.

A klubok keretein belül, három héten keresztül, napi öt órában van lehetőség az aktív álláskeresésre. Ekkor 10-14 fős csoportok dolgoznak együtt.

A klubok szolgáltatásainak igénybe vételéhez regisztrált munkanélkülinek kell lenni, szakképesítéssel kell rendelkezni, és az is fontos, hogy a jelentkezők eltökéltek, nyitottak legyenek. A klubok többnyire a megyei munkaügyi központokban üzemelnek.

Document info
Document views137
Page views137
Page last viewedSat Jan 21 02:42:22 UTC 2017
Pages37
Paragraphs678
Words7000

Comments