X hits on this document

Word document

1.1. Az önéletrajzírás rejtelmei - page 32 / 37

124 views

0 shares

0 downloads

0 comments

32 / 37

6.2.5 Diplomás Munkaközvetítő Iroda (DIMI)

A Diplomás Munkaközvetítő Irodák a diplomával rendelkező fiatalokon kívánnak segíteni szolgáltatásaikkal. A személyes tanácsadáson túl az irodákban lehetőség van önéletrajzok rögzítésére is. Ezek nagy el?nye, hogy a munkaügyi központoknál jelentkező cégek maguk is kereshetnek az önéletrajzok között.

A DIMI irodák nem csak regisztrált munkanélkülieket fogadnak, adatbázisukba diplomás munkanélküliek egyből bekerülhetnek.

6.2.6 Munkavállalás az Európai Unióban (EURopean Employment Services, EURES)

Az EURES irodák információkat szolgáltatnak és tanácsokat adnak a külföldi elhelyezkedésről, a munkavállalás és megélhetés körülményeiről. Az irodák három alapvető tevékenysége az informálás, a tanácsadás, és a közvetlen közvetítés.

Az eures weboldalon keresztül is lehetőség van önéletrajzok elhelyezésére, de ezt az irodákban is megtehetik az érdeklődők. Mindkét esetben közvetlen állásajánlat keresés is adott, a jelentkezéshez azonban valamelyik (európai vagy hazai) eures tanácsadó segítségére is szükség van.

6.3  Fejvadász cégek, személyzeti tanácsadók, állásközvetítő irodák

A rendszerváltást követően Magyarországon is egyre nagyobb számban jelentek meg a különböző fejvadász, ill. személyzeti tanácsadó cégek, állásközvetítő irodák. Míg maga a "fejvadászat" a felsőbb vezetés kiválasztásához tartozik (egy-egy felsőbb pozícióba konkrét jelöltet keresnek, speciális módszerekkel), addig a személyzeti tanácsadó irodák már szinte a teljes munkaerő állományt lefedik.

Az ilyen irodák létjogosultságát az adja, hogy a megbízó vállalatnak, vállalkozásnak nincs megfelelő erőforrása (idő, hely, szakértelem) a kiválasztás lebonyolításához, vagy egyszerűen már szűrt jelentkezőket akar csak fogadni.

A kiválasztás folyamata, az iroda ajtajától az állás betöltéséig:

1.lépés: jelentkezés az irodánál

2.lépés: értesítés (az iroda értesítése arról, hogy számunkra megfelelő ajánlat érkezett)

3.lépés: az első szűrő (általában az irodákban)

4.lépés: a cégnél

Document info
Document views124
Page views124
Page last viewedWed Jan 18 04:54:47 UTC 2017
Pages37
Paragraphs678
Words7000

Comments