X hits on this document

Word document

1.1. Az önéletrajzírás rejtelmei - page 33 / 37

129 views

0 shares

0 downloads

0 comments

33 / 37

5.lépés: a felvétel

A személyzeti közvetítő irodák végigkövetik az egyes jelentkezők teljes munkavállalási folyamatát, sőt, a felvételt követően is szoktak visszajelzéseket kérni, mind a jelentkezőtől, mind a munkáltatótól.

Tanácsok és információk a személyzeti tanácsadókkal kapcsolatban:

A jelentkezéshez feltétlenül szükségesek a képzettségeket igazoló bizonyítványok, és önéletrajz (elektronikus formában is elfogadják).

A jelentkezések elbírálásánál komoly szerepük van az irodáknak, tehát a pályázók úgy keressék fel ezeket az irodákat, mintha egy céghez mennének. Fontos a megjelenés, a viselkedés, a meggyőzőképesség.

A komoly személyzeti tanácsadó irodák a cégekkel állnak szerződéses kapcsolatban, így a pályázóktól nem kérnek a közvetítésért anyagi hozzájárulást.

Az irodák folyamatosan nyomon követik a pályázókat a folyamatban.

A budapesti irodák általában rövidebb ideig (4-6 hónap) a vidéki irodák hosszabb ideig (1 év) tartják rendszerükben a jelentkezők önéletrajzát, kartonját.

Több országos személyzeti tanácsadó is működik hazánkban, melyeknek majd minden megyeszékhelyen, vagy nagyobb városban van kirendeltsége. Ennek megfelelően az egész országban tudnak állást közvetíteni.

Az irodák elérhetőségeiről a munkaügyi központok is tudnak információkat szolgáltatni.

Az irodák többségének weboldala is van, ahol szolgáltatásaik nagy része elérhető.

Az irodák nagy része nem csak közvetítéssel, hanem tanácsadással is foglalkozik.

6.4 Az Internet szerepe az álláskeresési folyamatban

Napjainkban az egyik legszélesebb körű keresési eszközzé nőtte ki magát az internet. Ennek nem csak az internetes állásközvetítő irodák az okai, hanem az is, hogy most már szinte mindenkinek van internetes oldala. Legyen szó cégről, újságról, tanácsadó irodáról, vagy akár magánemberről, a weboldalak száma folyamatosan nő, ami által a lehetőségek száma is bővül.

Mire jó az Internet az álláskeresésben?

Információgyűjtés: az Internet lehetőséget ad arra, hogy még több információhoz jussunk. A mai cégeknek már elengedhetetlen, hogy weboldaluk is legyen. Így egy-egy kiszemelt vállalatról sok információt tudhat meg egy álláskereső. A különböző munkaügyi

Document info
Document views129
Page views129
Page last viewedThu Jan 19 04:30:07 UTC 2017
Pages37
Paragraphs678
Words7000

Comments