X hits on this document

29 views

0 shares

0 downloads

0 comments

10 / 14

Do you have the manners of a Princess? Take our Quiz and find out!

  • 1.

    You have been invited over to the Queen’s house for a tea party.When you sit down, what should you do with your napkin?

    • a)

      Put it on your head

    • b)

      Wave it back and forth like a flag

    • c)

      Put in on your lap

    • d)

      Use it to blow your nose

  • 7.

    Princesses need to drink lots of milk and other yummy drinks to grow up strong. Sometimes, a princess even gets a milk moustache on her face. If this happens she…

    • a)

      shows everyone!

    • b)

      wipes it off with a napkin

    • c)

      opens very wide and licks it off with her tongue

    • d)

      wipes it off on the sleeve of her dress

  • 2.

    When a princess is out in public, she always says “Please” and “Thank You.”When she comes home she…

    • a)

      is tired and cranky from being so nice

    • b)

      says “please” and “thank you” to her family too, because it is respectful

    • c)

      doesn’t have to be nice because she is royalty, after all

    • d)

      will only say “ please” and “thank you” if she thinks she will get her way

  • 3.

    When you are a princess, you will have to meet all kinds of new people.When introducing yourself to a new person look at...

    • a)

      the ceiling

    • b)

      your hands

    • c)

      a person’s eyes

    • d)

      the interesting thing right behind them

  • 4.

    The King and Queen are serving dinner before the ball, and you’ve been invited to dine.When you sit down, you are served a dish that you have never seen before.What do you do?

    • a)

      Say “Yuck!’ and push the plate away

    • b)

      Ask what it is politely, say that you’ve never had it before, and would love to try a bite

    • c)

      Wait until no one is looking, and then toss it under the table

    • d)

      Smell it, put it in your mouth and start chewing, and make a terrible face before spitting it out

  • 5.

    You and a bunch of princesses are hanging out and talking, and suddenly you have something to say. You would…

    • a)

      jump up and down waving and interrupting the person who’s talking

    • b)

      start talking to the person next to you in a whisper

    • c)

      ignore what the person is saying because what you have to say is SO much more interesting

    • d)

      wait until the person is done talking, and then add what you have to say to the conversation

  • 6.

    Another princess is throwing a party and she is serving chips and dip. The chips are big, and after taking a bite, you still have some more chip left. Do you…

  • 8.

    You are with a bunch of other princesses in the park and are just about to start a game of tag when you notice another person who is looking sad and playing alone. Do you…

    • a)

      invite them to play

    • b)

      move the tag game further away

    • c)

      make fun of them for being alone

    • d)

      ignore them

  • 9.

    Sometimes princesses get presents, and one day someone brings you a present that you don’t like. Do you…

    • a)

      say “That’s not what I wanted!”

    • b)

      toss the present aside and go on to another

    • c)

      say “Thank you” to the person who brought it because it was nice of them even though it wasn’t exactly what you like

    • d)

      stomp off and have a tantrum

  • 10.

    Your fairy godmother has granted your wish, and suddenly you have the best toy around. It is very special, and all of the other princesses are envious. How do you handle it?

    • a)

      Guard it with your life

    • b)

      Share, because that way everyone can try it, and see how cool it is

    • c)

      Brag about getting it, and make everyone else feel even worse

    • d)

      Toss it in your bedroom and ask for something else.

How did you do?

Check the answers at the bottom of the page and see.

1-6 correct: Keep practicing those manners so you’ll be invited to the ball.

7-9 correct: You are in line for the throne. Practice makes perfect!

10 correct: You are a PP: a Perfect Princess!

  • a)

    Dip the chip again

  • b)

    Throw the half-eaten chip on the floor and take another one

  • c)

    Eat the next bite without dip

  • d)

    Complain about the food

KINGFISHER—an imprint of Houghton Mifflin Company www.houghtonmifflinbooks.com

Answers: 1) c, 2) b, 3) c, 4) b, 5) d, 6) c, 7) b, 8)a, 9) c, 10) b

Illustrations copyright © Jessie Eckel 2005 • REPRODUCIBLE

10

www.houghtonmifflinbooks.com

10 of 14

Copyright © 2005 Houghton Mifflin Company. All rights reserved.

Document info
Document views29
Page views29
Page last viewedFri Oct 28 14:26:13 UTC 2016
Pages14
Paragraphs401
Words2879

Comments