X hits on this document

Word document

Figyelmeztetés ! - page 15 / 17

61 views

0 shares

0 downloads

0 comments

15 / 17

POWER 832DSC PC5010v2.0

A menekülési terv készítésekor az alábbiakat vegyék figyelembe:

Ellenőrizze, hogy a kifelé nyíló ajtók és ablakok könnyedén nyithatók legyenek, ne szoruljanak a festéstől, és zárszerkezetük simán működjön.

Ha a kijárati ajtó használata túl nehéz idősek, gyerekek vagy mozgássérültek számára, akkor külön mentési tervet kell készíteni. Ez tartalmazza azt is, hogy minden menekülő meghallja a tűzjelző hangot.

Ha a kijárat az alap szint felett van, akkor engedélyezett tűzlétrát vagy kötelet kell biztosítani, és gyakorolni kell azok használatát.

A földszinti kijáratokat szabadon kell tartani. Ellenőrizze, hogy bútorok, berendezések ne zavarják a kijáratot, a kijáratnál télen a hó el legyen takarítva.

Ki kell jelölni egy gyülekezési pontot, ahol a család minden tagja megjelenik.

A lakásból elsőként kimenekülő azonnal hívja a tűzoltókat.

A jó terv gyors menekülést eredményez. Először ne a tűz oltással próbálkozzon, ne értékeit vagy állatait menekítse, mert értékes időt veszít el. Ha sikerült távozni a házból, ne menjen ismét vissza. Várja meg a tűzoltókat.

A tervet írja le, gyakran tanulmányozzák át, hogy vészhelyzet esetén mindenki tudja a feladatát. Ha változás történik, vizsgálja azt át, pl. ha több vagy kevesebb családtag tartózkodik otthon, vagy a lakást átalakítják.

A rendszer heti ellenőrzése során mindig ellenőrizze a tűzjelző rendszer megfelelő működését is. Ha kételyei merülnek fel, akkor vegye fel a kapcsolatot a telepítővel.

Célszerű a helyi tűzoltókkal is felvenni a kapcsolatot, további információkat kérni az ottani tűzvédelmi és menekülési tervekről. Ha van rá lehetőség, kérje meg a tűzoltó tisztet az ottani tűzvédelmi ellenőrzés végrehajtására.

Karbantartás

Normál használat esetén a berendezés minimális karbantartást igényel. Az alábbi pontokat kell betartania:

1.

Ne mossa vizes ronggyal, vagy tisztítószerrel a billentyűzetet. Puha enyhén nedves rongyot használjon a tisztításhoz.

2.

Bár a sziréna/akkumulátor teszt arra szolgál, hogy figyelemmel kísérhesse az akkumulátor állapotát, javasoljuk, hogy háromévente cseréltesse ki azt.

3.

A többi rendszer eszköz tisztítása, mint például a füstérzékelő, passzív infra, ultrahangos és mikrohullámú érzékelő vagy az üvegtörés érzékelő tekintetében kövesse a gyártó utasításait.

DSC Hungária Kft.

Document info
Document views61
Page views61
Page last viewedMon Jan 23 03:29:37 UTC 2017
Pages17
Paragraphs468
Words5027

Comments