X hits on this document

Powerpoint document

AKCIJA “ISPRAVNO VOZILO-BEZBEDNO VOZILO” - page 23 / 40

160 views

0 shares

0 downloads

0 comments

23 / 40

VANREDNI TEHNIČKI PREGLED

Izvršeno je merenje geometrijskih mera karoserije i ustanovljena je značajna deformacija kompletnog nosećeg sistema.

Merenje geometrije vozila

ZAKLJUČAK

Nakon detaljnog pregleda vozila ustanovljeno je da je vozilo pretrpelo težu havariju i pre ovog štetnog događaja. Nakon saniranja te opravke celo vozilo je ponovo prefarbano.

U predmetnom štetnom događaju sva oštećenja su nastala kao posledica izletanja vozila sa puta, i nijedan oštećen deo nije mogao da prouzrokuje gubitak stabilnosti vozila koji bi mogao da dovede do ovog štetnog događaja

Kroz pregled hodnog sistema ustanovljeno je da je sistem za upravljanje u ispravnom stanju (snimljen pokazni film). Na na sklopu p/l točka sva oštećenja su nastala kao posledica izletanja sa puta i da nema takvih oštećenja na elementima sistema koji bi izazvali gubitak stabilnosti vozila. Takođe oštećenja na sklopu z/d točka nastala su kao posledica izletanja sa puta i da nema takvih oštećenja na elementima sistema koji bi izazvali gubitak stabilnosti vozila.

Pregledom sklopa p/d i z/l točka, na kojima nismo primetili vidljive tragove deformacija i oštećenja, a za koje smatramo da su u ispravnom stanju, možemo zaključiti da je celokupan sistem za oslanjanje i upravljanje bio u solidnom stanju.

Pegledom sistema transmisije ustanovljeno je da je ručica automatskog menjača blokirana u položju „P“. Oslobađanjem prenosnog mehanizma za izbor režima rada automatskog menjača, na menjaču je pokrenut mehanički birač i konstatovana je funkcija prednjeg i zadnjeg diferencijala (točkovi nisu blokirali). Ostaje pitanje kako se ručica menjača našla u položaju „P“ kad je neposredno pre udesa vozilo bilo u stanju kretanja?

Document info
Document views160
Page views160
Page last viewedTue Jan 24 17:41:38 UTC 2017
Pages40
Paragraphs360
Words3467

Comments